Pitanje iz Podgorice: Čime je Radonjić zaslužio uvrede?

Kao i uvek, mečevi Budućnosti i Crvene zvezde u ABA ligi imaju svoje odjeke. To nije izastalo ni posle meča koji je odigran u nedelju, u kojem su Podgoričani ubedljivo savladali crveno-bele.

Ovoga puta nisu pisana saopštenja klubova, već su iz Podgorice reagovali na dobacivanja sa tribina navijača prema Dejanu Radonjiću. Trener Crvene zvezde je verovatno jedan od najznačajnijih osoba u istoriji Budućnosti, što kao igrač što kao trener, i doživeo je da od publike u Morači sluša uvrede tokom čitavog meča.

Na to se osvrnuo i novinar podgoričkih “Vijesti” Nikola Nikolić koji se upitao “Čime je Dejan Radonjić zaslužio uvrede”.

Odrastao je u Budućnosti, igrao šest godina kao senior, ostavio neizbrisiv trag sa tri titule prvaka SR Jugoslavije i jednim nacionalnim Kupom, a onda za osam sezona postao najtrofejniji trener u istoriji kluba.Dejan Radonjić je zbog toga, s pravom, u “Morači” dočekivan ovacijama, ali je večeras doživio da mu grupa huligana sa tribina skandira “Dejo splačino” i upućuje druge raznorazne uvrede, stoji u tekstu.

Autor se zapitao da li je iko iz uprave kluba iz Podgorice morao da reaguje na uvrede i spreči tu grupu ljudi da vređaju trenera Crvene zvezde.

Zar je zaslužio da niko iz kluba u kojem je ostavio neizbrisiv trag ne pokuša da umiri najvatrenije navijače, koji su se nekim čudom našli na tribinama? Zar nije Gavrilo Pajović, koji mu je bio saigrač, a kasnije i prvi saradnik kao sportski direktor, morao da ih smiri? Zar to nije morao da uradi i Dragan Bokan, koji ga je zatekao na klupi kada je postao predsjednik kluba i sa njim dva puta stigao do četvrtfinala Evrokupa? Zar nisu i ti “navijači” morali da se zapitaju šta rade, kad ih već niko nije izbacio iz dvorane? Zar je Radonjiću, na kraju krajeva, za grijeh uzeto što se vratio u Crvenu zvezdu, u kojoj je takođe stekao status legende?

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić pred Partizan: Imamo lepe uspomene, želimo u Evropu

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju 28. aprila od 19.30h gostuju u Beogradu ekipi Partizana u utakmici 32....

POVEZANE OBJAVE