Grof Božović objasnio zbog čega je Partizan uspešniji od Zvezde u derbijima

Bivši trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Grof Božović smatra da crveno-belima nedostaje motiva u večitim derbijima što je razlog Partizanovog uspešnijeg skora u poslednjih nekoliko međusobnih duela.

Ubrzo nakon reprezentativne pauze, na stadionu ,,Rajko Mitić” odigraće se 164. večiti derbi, a dva sastava ulaze u 29. kolo, koje prethodni međusobnom susretu u izvanrednim formama. Po 18 uzastopnih trijumfa imaju i izabranici Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića.

Uprkos dominaciji Crvene zvezde u prethodnim sezonama, derbije bolje odigra Partizan, a bivši strateg kluba sa ,,Marakane” Miodrag Grof Božović smatra da je razlog za to motivacija.

– U poslednje vreme Partizan se mnogo bolje priprema za tu utakmicu i ulazi mnogo motivisaniji. Obično Zvezda ima veliku bodovnu prednost i onda njima ostaje samo ta jedna prestižna utakmica. To je jedan od razloga što Zvezda u zadnje vreme ima negativan skor sa Partizanom, ali mislim da će se to promeniti – ističe Božović.

Naveo je Božović i ključnog čoveka za minule uspehe Crvene zvezde. On smatra da je Vladan Milojević dovođenjem Milana Borjana napravio najbolji mogući posao.

– Mislim da je Miloje sa dovođenjem Borjana napravio najbolji poduhvat koji je mogao da napravi i da mu se to vratilo na najbolji mogući način. Bio je i Ben i drugih igrača, ali u suštini mislim da je Borjan taj koji je prelomio sve – kazao je Božović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI DEFANZIVAC CRVENO-BELIH O DERBIJU: Zvezda igra na Marakani, to su utakmice koje treba da dobije

Fudbaleri Crvene zvezde sutra su domaćini Partizanu u 173. večitom derbiju na otvaranju plej-ofa. Crveno-beli u duel ulaze sa +7...

POVEZANE OBJAVE