Izabran najbolji mladi igrač sveta, jedini fudbaler iz Srbije na 32. mestu

Izabran je najbolji mladi fudbaler sveta.

Priznanje sajta “Goal”, NXGN, koje su ranije između ostalog osvajali Džejdon Sančo, Đanluiđi Donaruma, Juri Tilemans i Rodrigo, pripalo je fudbaleru Barselone, Ansuu Fatiju.

U izboru 44 novinara iz čitavog sveta dobio najviše glasova od svih igrača rođenih posle 1. januara 2002. godine, a iza njega su ostali Eduardo Kamavinga (Ren), Đio Rejna (Borusija Dortmund), Pedri (Barselona) i Džud Belingem (Borusija Dortmund) koji su se plasirali u Top 5.

Fati je još pre 18. rođendana privukao pažnju na sebe, postao je najmlađi strelac za Barselonu u istoriji Lige šampiona, ali treba reći da je njegov napredak donekle zaustavljen teškom povredom koju je doživeo u novembru prošle godine na utakmici sa Betisom.

Od srpskih fudbalera na ovoj listi našlo se mesto samo za igrača Mančester Sitija na pozajmici u Partizanu, Filipa Stevanovića, koji je zauzeo 32. mesto.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE