Tadić: Previše se značaja ovde pridaje traci, svi moramo da budemo kapiteni

Novi kapiten Srbije, Dušan Tadić, ocenio je na konferenciji za medije da se previše značaja pridaje kapitenskoj traci.

On je pojasnio da svi igrači moraju da preuzmu odgovornost, a ne samo kapiten.

Kod nas malo previše pridajemo značaja kapitenskoj traci. To nije toliko bitno, uvek morate da obavljate zadatak, a kao jedan od najiskusnijih igrača naravno da je jedna od najvećih odgovornosti na meni. Nije bitno ko će da nosi traku, svi moramo da preuzmemo odgovornost i svi smo u prenesenom značenju kapiteni, rekao je Tadić.

Tadić se u poslednje vreme nalazi u sjajnoj formi.

Mislim da se forma pominje na svakom okupljanju, ja više verujem u konstatnost, to je ono što se više ceni. Uvek treba da težiš da budeš na određenom nivou, nekad bude slabiji, nekad bolji dan, ali moderan fudbal zahteva od tebe da se nikada ne opustiš i da uvek težiš da budeš na najvišem nivou.

Prvi utisci o saradnji sa novim selektorom su više nego pozitivni.

Prve ocene su pozitivne, juče kad smo završili sastanak, voleo bih da je neko snimio, mislim da je bila prelepa reakcija cele grupe. Selektor poseduje samouverenost, znanje, harizmu, šarm, svi su to osetili, svi smo zadovoljni, slušamo, upijamo i želimo da sprovedemo njegove ideje u delo. Jako je bitno da je selektor već proživeo ono kroz šta mi sada prolazimo. Razume šta je u našim glavama, a pogotovo znači što je u pitanju jedan od naših najvećih igrača svih vremena.

Tadić je ocenio da bi bilo bolje da je bilo malo više vremena za pripremu ovog meča.

Sigurno da je teško kada se okupite samo tri dana uoči utakmice. Naravno da bi svi voleli da imamo više vremena za pripremu, ali ne gubimo vreme, treniraćemo dva puta danas, mislim da će biti dovoljno vremena da usvojimo sve zahteve, zaključio je Tadić pred meč koji je na programu u sredu od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJEVA KONFERENCIJA PRE DERBIJA: Ova utakmica može mnogo toga da reši, ili odloži neke stvari

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. Imali su prednost na prvom mestu tabele. Sada zaostaju sedam...

POVEZANE OBJAVE