Piksijeva pobeda na debiju: Maestro Tadić svirao, Mitrović i Vlahović plesali

Srbija – R. Irska 3:2 (1:1)
40’ Vlahović, 68’ 75’ A. Mitrović – 18’ Braun, 86’ Kolins

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Republiku Irsku sa 3:2 u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Debitantska utakmica Dragana Stojkovića Piksija na klupi Srbije obeležena je pobedom posle preokreta, te het-trikom asistencija Dušana Tadića i dva gola Aleksandra Mitrovića.

SRBIJA (3-4-3): Dmitrović – Pavlović, Milenković, S.Mitrović – Mladenović (od 46. Kostić), Račić (od 63. Maksimović), Lukić, Gajić – Đuričić (od 63. Mitrović), Tadić (od 77. Gudelj), Vlahović (od 82. Jović).

R. IRSKA (4-3-3): Travers – Kolman, O’Šej, Klark (od 79. Brejdi), Stivens, Molum (od 61. Hendriks), Kulen, Braun, Doerti, Konoli (od 67. Kolins), Robinson (od 79. Meklin).

Prva prava akcija domaćih dogodila se nakon šest minuta igre. Posle duplog pasa Tadića i Gajića, kapiten ,,orlova” je poslao loptu u prostor za Vlahovića, ali je iz svega proizašao korner nakon intervencije odbrane rivala. Nijedan od tri uzastopna kornera nisu bila uspešna.

Nije viđeno mnogo uzbuđenja u uvodnim trenucima ovog susreta, što i odlikuje Irce. To ,,nadmudrivanje” im je više pogodovalo i u 18. minutu su nakon kombinacije Stivensa i Robinsona koji se iz sredine spustio na bok, te centrirao – došli do prednosti. Jači i viši u duelu od Filipa Mladenovića bio je Braun.

Prvi put kada je Srbija probala kroz sredinu, uz pas, da dođe prilike slutilo je da bi tu mogli da pronađu rupu tokom ovog meča. Vlahović tada nije uspeo da dođe do lopte, ali jeste u 40. minutu i odmah je to pretvorio u pogodak. Mirna, sjajna egzekucija koji je trenutno u fenomenalnoj formi. Prethodno je akcija tekla preko Filipa Mladenovića i Tadića, koji je glavom proigrao napadača Fiorentine.

Ubrzo je usledila nova prilika za Srbiju. Sa levog boka je oštro po zemlji centrirao Mladenović, a pokušaj Đuričića blokirali su gosti. Da dođe do euforije usijanja umalo se nije pobrinuo Tadić kada je direktno iz kornera gađao gol nespremnog Traversa, ali je nekoliko desetina centimetara nedostajalo da lopta završi u golu. Pogodila je spoljni deo mreže.

Posle svega nekoliko minuta u nastavku, Srbija je uspela da pritisne rivala. Bilo je pokušaja i sa boka, ali su Irci odolevali. Oni sami su pokušavali, a kako drugačije nego glavom. Klark je probao posle kornera, ali nije bio precizan.

Malo je nedostajalo da posle nešto više od jednog časa igre Srbija preokrene. Odvažio se Milenković na udarac kada je prišao u fazu napada, ali malo je nedostajalo da Vlahović dokači tu loptu i sprovede je u mrežu. Tako je ona završila tik pored desne stative Traversovog gola.

Ulaskom Aleksandra Mitrovića umesto Đuričića, Piksi je odlučio da igra sa dvojicom napadača. Ubrzo, to je urodilo plodom. Tadić je povukao kontru i odložio je na stranu Mitroviću, a ovaj sa 20 metara na majstorski način lobovao Traversa i preokrenuo u 68. minutu.

Da mu to što ne igra previše u Fulamu ne smeta mnogo, Mitrović je još jednom pokazao osam minuta kasnije. Dušan Tadić je povukao još jednu loptu, bio i u poziciji da šutira sa dvadesetak metara, ali je odlučio da pogodi Mitrovića u glavu, što je za njega poslastica. Sjajan skok među defanzivcima Irske i gol za 3:1.

Drame je ipak bilo u finišu. Irci su iskoristili grešku Milenkovića i Dmitrovića, pa je Kolins u nebranjenu mrežu ubacio loptu u 86. minutu. Izostala je komunikacija između štopera i golmana našeg tima.

Mogla je Srbija posle kontre u poslednjim trenucima da dokrajči rivala, ali ipak nisu uspeli da dođu do završnog pasa koji bi stavio tačku na ,,I”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE