Radonjić pred CSKA: Rasterećeni smo, možemo da razmišljamo drugačije

Nastavlja se žestok ritam za košarkaše Crvene zvezde.

Posle poraza u Podgorici na redu je gostovanje u Moskvi u okviru 31. kola Evrolige, a Dejan Radonjić rekao je da će se njegovi igrači potruditi da pruže dobar otpor.

Imali smo niz utakmica u desetak dana u kojima je potrošnja bila ogromna. Himki, Partizan, Cibona, Panatinaikos i Budućnost. Uz to problematika izostanka igrača koja donosi dodatnu potrošnju i remeti plan da se prođu stvari na bezbolniji način. Utakmice smo igrali dosta dobro do Podgorice gde nismo bili na nivou koji smo se nadali da će da bude. Energija i koncentracija je bila na niskom nivou. Nemamo pauzu, sledi CSKA i lako je pričati o njima – vrlo kvalitetan protivnik, veliko iskustvo, tim koji ide u borbu za osvajanje titule. Gostujemo u Moskvi, rezultatski smo rasterećeni pa možemo da razmišljamo drugačije nego da je utakmica imala i takmičarsku težinu trudićemo se da pružimo dobar otpor i nadamo se da možemo da budemo konkuretni. Rit sigurno ne putuje, imamo rovitih igrača sa određenim problemima, ali moramo od treninga do treninga da donosimo odluke, rekao je Radonjić.

Dejan Davidovac se vraća u tim, a bez obzira što za crveno-bele utakmica nema takmičarski značaj postoje neke stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju.

Prethodne utakmice u Evroligi i dve pobede mnogo su značile za samopouzdanje ekipe. Jesmo izgubili šanse za plej-of, ali je vrlo važno da igramo što je bolje moguće, da se skoncentrišemo na neke stvari koje možemo da ispravljamo u našoj igri jer nam sledi najvažniji deo sezone. Ekipa CSKA jak protivnik, kandidati za osvajanje EL, plasman u TOP 4 ili TOP 8 se podrazumeva. Očekuje nas totalno drugačija utakmica od one u Beogradu jer sve ekipe koje preferiraju vrh sada tempiraju formu za ono što sledi. Ono što znamo da nas očekuje fizički težak meč, istakao je Davidovac.

Utakmica je na programu u četvrtak od 18 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga...

POVEZANE OBJAVE