Stojić: Vidić i Matić su neophodni srpskom fudbalu, ali komplikovano je voditi ovaj sistem

Srbija će dobiti novog predsednika Fudbalskog saveza, a za sada se još nisu iskristalisali glavni favoriti za naslednika Slaviše Kokeze.

Preovladava mišljenje da bi Nemanja Vidić bio pravo rešenje, a fudbalski agent Ranko Stojić, potvrđuje da imamo problem.Kompleksna tema.

Toliko ima posla, posebno u ovoj situaciji i iskustvo me je naučilo da ne govorim o imenima, sem u pozitivnom svetlu. Ipak, činjenica je da imamo problem, rekao je Stojić u emisiji “Fokus” na TV B92.

Nemanja Matić i Nemanja Vidić su kritikovali situaciju u srpskom fudbalu.

Pojavljuju se ljudi da kritikuju, vrlo često sa pravom. Vidić i Matić su vrhunski fudbaleri. Imao sam tu sreću da sam često bio na “Old Trafordu” dok je Vidić bio kapiten Mančester junajteda. Veliko je ime, isto kao i Matić, obojica trebaju srpskom fudbalu, ali voditi ovaj sistem je komplikovano.

Stojić je kao glavne probleme naveo organizaciju, marketing, sudijsku organizaciju, a posebnu pažnju treba obratiti na edukaciju trenera.

Edukacija kadrova je neophodna. Pa bolje je da pošaljete dva ili tri stručnjaka u Niš da rade, nego sudije. Skrajnuta je trenerska organizacija, kod nas ne postoji, a treneri su proizvođači kvaliteta. Moraju da se pošalju najbolji stručnjaci iz Evrope. U ozbiljnim zemljama se tako radi, zaključio je Stojić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MAROTA PONOVO U AKCIJI: U Inter stiže igrač Real Madrida potpuno besplatno!

Kako prenose italijanski mediji, u Inter će narednog leta doći fudbaler Real Madrida. Naime, Načo Fernandes ima ugovor sa "kraljevskim...

POVEZANE OBJAVE