”Furija” bez pobede, povratak Ibrahimovića, nesreća Makedonaca [VIDEO]

Ništa manje uzbudljiv nije bio ni drugi dan kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Igralo se prvo kolo u preostalih pet grupa evropske zone.


Najveće iznenađenje dogodilo se u Granadi, gde domaća Španija nije uspela da dobije, u poslednje vreme, veoma slabe Grke. Sve je bilo u redu za domaćina posle prvog poluvremena, vodili su pogotkom Morate u 33. minutu, ali je Martinez skrivio jedanaesterac u 56. minutu, koji je Bakasetas pretvorio u izjednačenje. Tražili su i Španci penal u finišu, Zeka je srušio Moratu, ali kaznenog udarca nije bilo. Trku u B grupi povela je Švedska, koja je golom Klaeson savladala Gruziju. Meč je protekao u senci povratka Zlatana Ibrahimovića u reprezentaciju posle pet godina, a njegov doprinos bio je ponovo ogroman, pošto je bio asistent kod jedinog gola.


Posle lake pobede Švajcaraca u Bugarskoj , tri boda u C grupi osvojila je Italija. ”Azuri” su golovima Berardija i Imobilea u prvom poluvremenu savladali Severnu Irsku na ”Enio Tardiniju” u Parmi. U F grupi najinteresantnije je bilo u Škotskoj gde su domaćini remizirali sa Austrijom 2:2. Oba puta strelac za goste bio je Saša Kalajdžić, nesuđeni reprezentativac Srbije i golgeter nemačkog Štutgarta. Dva puta su Austrijanci vodili, ali su ”suknjice” sustizale njihovu prednost. Bez pobednika je bilo u Kišinjevu u duelu Moldavije i Farskih Ostrva, dok je ranije danas Danska slavila u Izraelu.


Očekivala se ubedljiva pobeda Engleza nad San Marinom i ona se dogodila. ”Gordi Albion” je ispratio goste sa pet lopti u mreži, a dvostruki strelac za domaćina bio je Kalvert-Luin. Fantastičan meč odigran je u Budimpešti, a Mađarska i Poljska podelili su bodove. Mađari su vodili sa 2:0, ali su Poljaci u nastavku za dva minuta stigli do izjednačenja. Novu prednost domaćinu doneo je Orban, ali kakav bi to meč bio da se u strelce ne upiše Robert Levandovski. Od šest pogodaka na meču, pet su dali fudbaleri koji nastupaju u Bundesligi, samo je Kamel Zozvijak fudbaler Derbi kauntija. Albaniji je jedan gol bio dovoljan da osvoji tri boda u Andori.


Na kraju, u J grupi videli smo sigurnu pobedu Nemaca protiv Islanda u Duizburgu. Bilo je 3:0, a sva tri pogotka postignuta su posle prelepih akcija. Strelci su bili Gorecka i Haverc, na samom startu meču, da bi u nastavku pogodio i Gundogan. ”Panceri” su predstavili novu garnituru dresova koje im je Adidas spremio za Evropsko prvenstvo, a na početku su nosili majice sa natpisom ”Ljudska prava”, kao vid protesta zbog izrabljivanja radnika u Kataru na izgradnji stadiona za Mundijal. U Bukureštu je viđen sjajan meč u kome je Rumunija, uz dozu sreće, upisala tri boda protiv Severne Makedonije. Vodili su Rumuni sa 2:0, mada su Makedonci imali sijaset izuzetnih prilika. Činilo se da je pravda zadovoljena kada su Ademi i Trajkovski za samo dva minuta, u 83. i 84. minutu, postigli golove za izjednačenje, ali je Janis Hadži u 86. minutu doneo važnu pobedu Rumuniji. U ovoj grupi tri boda osvojila je i Jermenija na gostovanju u Lihtenštajnu.

Grupa B:

Španija – Grčka 1:1(1:0)
Morata 33′ – Bakasetas 56′(p)

Švedska – Gruzija 1:0(1:0)
Klaeson 35′

Grupa C:

Italija – Severna Irska 2:0(2:0)
Berardi 14′, Imobile 39′

Bugarska – Švajcarska 1:3(0:3)

Grupa F:

Moldavija – Farska Ostrva 1:1(1:0)
Nikolaesku 9′ – Olsen 83′

Škotska – Austrija 2:2(0:0)
Henli 71′, Megin 86′ – Kalajdžić 55′,80′

Izrael – Danska 0:2(0:1)

Grupa I:

Engleska – San Marino 5:0(3:0)
Vord-Praus 14′, Kalvert-Luin 21′,53′, Sterling 31′, Votkins 83′

Andora – Albanija 0:1(0:1)
Lenjani 41′

Mađarska – Poljska 3:3(1:0)
Salai 6′, Zalai 53′, Orban 78′ – Pjontek 60′, Jozvijak 61′, Levandovski 83′

Grupa J:

Nemačka – Island 3:0(2:0)
Gorecka 3′, Haverc 7′, Gundogan 56′

Rumunija – S. Makedonija 3:2(1:0)
Tanase 28′, Mihaila 50′, Hadži 86′ – Ademi 83′, Trajkovski 84′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE