Impresivni Lučić nedovoljan Bajernu u Valensiji, dvocifren i Kalinić

Košarkaši Valensije pobedili su Bajern iz Minhena na svom parketu sa 83:76 u okviru 31. kola Evrolige.

Uz mnogo oscilacija, ,,slepi miševi” su ipak došli do trijumfa, dok će s druge strane ekipa Andree Trinkijerija imati za čim da žali budući da su u trećem kvartalu nadoknadili veliki zaostatak iz drugog poluvremena.

Sjajno je igrala Valensija u prvom delu igre i posle 20 minuta bilo je +13 u korist Haumea Ponsarnaua. Bili su bolji u skoku tokom čitavog meča (ukupno 10 više u odnosu na Bajern). Međutim, u trećoj četvrtini doživeli su potpuni krah. Izgubili su taj deo igre sa 18 razlike i ušli u poslednjih 10 minuta sa +5. Istrošio se mnogo Bajern da sustigne rivala, a Valensija je ponovo zaigrala na nivou i uz pomoć Majka Tobija, Nikole Kalinića i Dubljevića došla do pobede koja ih stavlja u zonu plej-ofa, ispred Zenita u ovom trenutku, ali sa dva meča više.

Još jednu odličnu rolu u dresu Bajerna imao je Vladimir Lučić, ali njegovih 20 poena i sedam skokova nisu pomogli da Nemci vežu dve pobede.

Tobi je u Valensiji prednjačio sa 18 poena, Kalinić je zabeležio 12, a Dubljević 11.

Real je posle slabog prvog poluvremena u utakmici sa malim brojem poena uspeo da preokrene i na iskustvo dobije neugodni Asvel sa 74:71. Špance je predvodio Trej Tompkins sa 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE