KAKO BI REAGOVALI SRPSKI KLUBOVI: Brazilci uvode revolucionarno pravilo

Svi koji prate brazilsku fudbalsku ligu znaju koliko promena trenera i igrača naprave tamošnji fudbalski klubovi u toku jedne sezone.

Ponekad se čovek zapita da li i oni najvatreniji navijači znaju ko im čini igrački kadar i ko je aktuelni trener kluba.

Zbog toga su u Brazilu odlučili da uvedu revolucionarno pravilo koje ima za cilj da trenerima omogući mir u radu i stbilnost posla.

Naime, tamošnji klubovi izglasali su predlog Fudbalskog saveza Brazila kojim se klubovima ograničava broj trenera koje smeju da promene u toku jedne sezone.

Brazilski timovi mogli bi da otpuste samo jednog trenera u toku prvenstva, a i treneri imaju samo jednom pravo da daju otkaz. To znači da ako klub otpusti trenera, do kraja sezone ekipu će moći da vodi samo zaposleni član stručnog štaba koji je u njemu najmanje šest meseci.

Ukoliko sam trenera podnese ostavku, klub ima pravo da dovede zamenu, dok odlazeći trener više nema pravo da preuzima neki drugi tim.

Na ovaj način želimo da zaštitimo trenere i uvedemo mir u naš fudbal. Trenerima će se na ovaj način omogućiti da u miru rade svoj posao i nešto naprave u klubovima koje vode i smatramo da će to pomoći brazilskom fudbalu, rekao je predsednik Brazilskog fudbalskog Saveza Rožerio Kaboklo.

Prilikom glasanja 11 klubova je bilo za, dok je 9 klubova bilo protiv ovog pravila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE