Veče karijere Dejana Davidovca: Zvezda tako blizu, a tako daleko u Moskvi

CSKA Moskva – Crvena zvezda 87:72
(31:19, 19:20, 21:20, 16:13)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Moksvi od CSKA sa 87:72 u okviru 31. runde Evrolige.

Vraćali su se više puta igrači crveno-belih nakon debakla u prvoj deonici, ali iskusna ekipa kakva je CSKA nije dopustila povratak srpskog prvaka u nastavku duela.

Crvena zvezda je dva minuta čekala na prvi koš, ali poenima Davidovca i Lojda stigli su do 7:7. Od tog trenutka CSKA je držao vođstvo koje se iz minuta u minut povećavalo. Heket, Džejms i Erik su bili u naletu i slutilo je na nemoguću misiju za crveno-bele. Na kraju prve četvrtine ubedljivih 31:19 za tim iz Moskve.

Slika se za nijansu promenila u drugom kvartalu, u korist Zvezde, odbrana se popravila, ali su problem i dalje bili ofanzivni skokovi igrača CSKA, pre svega Erik i Johanes. Tim Dejana Radonjića je bio na sličnom napadačkom nivou, mogli su i bolje da iskoriste pojedine situacije. Lojd, Jagodić-Kuridža i Simonović su propuštali dobre situacije da smanje razliku, pa čak i na jednocifrenu, ali pomenuti skokovi u napadu pomogli su CSKA da održi stečenu prednost. Lojd i Davidovac su postigli polovinu Zvezdinih poena u prvom delu i bilo im je potrebna pomoć ostatka ekipe.

Serijom od pet poena Davidovca, Zvezda je spustila na jednocifrenu razliku na startu drugog poluvremena, ali je i CSKA uspevao da iskoristi svoje šanse preko Džejmsa i Erika, te bravure Heketa, što je donelo moskovljanima +14. Međutim, ključna figura šampiona Srbije na ovoj utakmici Dejan Davidovac blistao je i gotovo sve pogađao. Upravo njegovi poeni su ponovo vratili Zvezdu u igru, ali i dalje je vladala ,,klackalica” između jednocifrene i dvocifrene razlike u korist domaćih. Ognjen Kuzmić nije mogao ništa pod košem rivala i to je, naravno, samo odmagalo Crvenoj zvezdi.

Sa +12 je ekipa Dimitrisa Itudisa ušla u završnih 10 minuta, a posle 30 sekundi je bilo i novih +15 kada je Klajburn pogodio dalekometnu trojku. Ta razlika stečena u prvoj četvrtini konstantno je bdila nad glavama igrača Zvezde. Kada god bi spustili na minimalnih -8, CSKA bi imao spreman odgovor.

Na oko pet minuta do kraja duela, Zvezda je imala poslednji pokušaj da se vrati – nisu uspeli. ,,Armejci” su ponovo pojačali, iskoristili žurbu gostiju, i došli do 20. trijumfa u sezoni.

Najbolje evroligaško veče u karijeri pružio je Dejan Davidovac, koji je ubacio 20 poena. Prethodno je 2018. godine upisao 18 protiv Fenerbahčea. Lojd nije postigao niti jedan poen u drugom poluvremenu, pa je ostao na devet, a Noko je uz 12 poena imao i devet skokova.

Kada je reč o CSKA, Šengelija sa 16 i Heket sa 15 predvodili su izabranike Dimitrisa Itudisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: Indijana posle drame do vođstva u seriji (VIDEO)

Košarkaši Indijane došli su do vođstva u serijei protiv Milvokija, pošto su posle produžetka slavili 121:118. Gosti su uspeli da...

POVEZANE OBJAVE