Mitrović: Cilj mi je rekord koji nikad niko neće da obori! Protiv Portugalaca može da se igra

Napadač Srbije, Aleksandar Mitrović, sa dva gola prelomio je meč sa Ircima, a kao akter poslednja četiri duela sa Portugalcima ocenio je da su “orlovi” težak rival za aktuelne prvake Evrope.

Mislim da smo sve četiri utakmice bili jako težak protivnik za njih. Ovo je derbi grupe, veliki izazov za sve nas. Ne treba mnogo trošiti reči o njima, šampioni su Evrope, ali treba da se fokusiramo na nas. Naša najveća prednost je timski duh, kolektivna igra i potrudićemo se da to iskoristimo da nastavimo naš pobednički niz. Prošlu utakmicu protiv Portugalije odlučile su naše greške, ali videli smo da protiv njih može da se igra. Dali smo im dva gola, imali još neke velike šanse. Znamo kako igraju, neće moći da nas iznenade. Igramo sa velikim samopouzdanjem, daćemo sve od sebe da pokušamo da dobijemo utakmicu. Ako uradimo sve što selektor traži od nas mislim da imamo dobre šanse, rekao je Mitrović na konferenciji za medije.

Mitrović se nije složio sa ocenom da je prethodni meč prekretnica za njega.

Nije prekretnica, ali je injekcija samopouzdanja. Ima dosta problematičnih stvari zbog kojih nisam igrao u klubu, ne bih sada da ulazim u to. Uvek verujem u svoje kvalitete i sebe, imao sam težak period, ali ovi golovi su mi sigurno pomogli. Na meni je da treniram jako i da uradim sve da nateram selektora i trenera u klubu da mi daju šansu.

Na pitanje Sportske centrale da li je golgeterskoj krizi najzad došao kraj Mitrović je rekao da se nada da će nastaviti seriju.

Nadam se da ću nastaviti seriju i u narednim utakmicama. Bilo bi idealno i perfektno da protiv Portugalaca oborim rekord Stjepana Bobeka, ali znam da ću ga oboriti, da li sada ili za nekoliko meseci videćemo. Moj cilj je da postavim rekord koji niko nikad neće srušiti. Najbitnije je da odigramo dobru utakmicu i da dobijemo, a ko će da postigne gol najmanje je važno.

Mitrović je najavio i da će “orlovi” izgledati sve bolje kako vreme bude odmicalo.

  • Selektor je uspeo da popravi amotsferu, to je moglo da se vidi i na treningu i na utakmici. Uneo je novu energiju, doneo novo samopouzdanje i mislim da će sve to izgledati još bolje kako vreme bude odmicalo i što duže budemo radili, zaključio je napadač Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE