Potencijalna Piksijeva postava za Portugaliju: Sredina enigma

Javnost je ostala iznenađena na sastav koji je Dragan Stojković Piksi izveo protiv Republike Irske. Na megdan u Beograd sada stiže evropski prvak, pa se postavlja pitanje kako bi tim Srbije mogao da izgleda u duelu protiv Ronalda i drugara.

Najavljen je napad na Portugalce. Uloga favorita prepuštena je njima, ali prema rečima Piksija, Srbija neće čekati, već će sa jasnim ofanzivnim planom ući u meč u subotu uveče.

Na golu ne bi trebalo da bude promena. Marko Dmitrović će i na ovoj utakmici biti broj ,,1” ispred Predraga Rajkovića i Đorđa Nikolića.

Odbrana, u formaciji sa tri štopera, takođe bi trebala da bude ista. Strahinja Pavlović se veoma dobro pokazao protiv snažnih ,,ostrvljana”, Stefan Mitrović jeste imao nekoliko nesigurnih reakcija i kiks kod gola, ali Piksi bi mogao da ostane pri nameri da koristi trio Milenković, Mitrović i Pavlović i protiv Portugalije.

Pojedini fudbaleri poput Filipa Kostića su odmarani za ovaj meč i ne bi trebalo da bude dileme kada je reč o levom spoljnom igraču. Milan Gajić je zadovoljio protiv Republike Irske i teško je verovati da bi umesto njega šansu mogao da dobije Marko Petković, bar ne na ovoj utakmici. Stoga, pod pretpostavkom da će Srbija igrati u formaciji 3-4-1-2, kako je bilo u drugom poluvremenu prethodnog duela, treba verovati da će se se njima pridružiti Nemanja Gudelj. Vezista Sevilje je veoma dobro upoznat sa utakmicama ovog nivoa, ima više iskustva i u prednosti je u odnosu na Uroša Račića za ovaj susret. Ipak, potencijalno bi priliku mogao da dobije na tom mestu i Nemanja Maksimović. On je, baš kao i Gudelj, ušao u drugom delu meča protiv Irske.

Budući da je izostao protiv Iraca, Sergej Milinković Savić bi mogao da kompletira vezni red na predstojećem susretu. Saša Lukić jeste odradio veoma dobar posao u prethodnoj utakmici, ali će ulogu startera ovog puta potencijalno prepustiti igraču Lacija.

Na završnoj trećini terena se imena sama nameću. Dušan Tadić će sa kapitenskom trakom oko ruke biti iza dvojice najisturenijih Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

SRBIJA (3-4-1-2): Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Kostić, Gudelj (Maksimović), Sergej Milinković Savić, Gajić – Tadić – A. Mitrović, Vlahović.

Utakmica je na programu u subotu od 20.45 sati na stadionu ,,Rajko Mitić”.

Nakon prvog kola, Srbija i Portugalija imaju tri boda, a Irska i Azerbjedžan su bez poena. Luksemburg nije odigrao niti jedan susret do sad.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE