Proslavljena srpska košarkašica najavila kraj posle Tokija i poručila: Uživati dok traje

Jedna od najboljih srpskih košarkašica najavila je kraj karijere nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Sonja Vasić, devojačko Petrović, objavila je da je odigrala svoje poslednje utakmice u omiljenom takmičenju, Evroligi i zahvalila se svim klubovima za koje je nastupala u prethodnih 14 godina.

Prošle nedelje sam odigrala svoje poslednje utakmice u Evroligi, mom omiljenom takmičenju. Želela bih da se zahvalim svakom od 5 klubova koji su mi dali priliku da ih predstavljam, svoje korene i sebe. Bila je velika čast nadmetati se sa i protiv najboljih na svetu. Vreme je za kačenje patika o klin, posle Olimpijade u Tokiju završavam svoju profesionalnu košarkašku karijeru dugu 17 godina. Naravno, do kraja sezone ima još puno utakmica i borbe za moj klub. Leto će kao i uvek biti posebno, obući opet nacionalni dres i sa mojim omiljenim saigračicama još jednom probati ispisati istoriju. Jedno je sigurno, uživati dok traje, napisala je proslavljena srpska košarkašica.

Sonja Vasić je tokom karijere bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, zlato na Eurobasketu 2015. godine i bronzu četiri godine kasnije. Tu su i tri titule Evrolige, a 2007. godine je izabrana za najbolju košarkašicu Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OBELEŽIO TREĆU RUNDU PO EVROLIGE: Košarkaš Makabija MVP

Nakon trećih utakmica u plej-ofu Evrolige, poznato je da je Real Madrid prvi učesnik F4 u Berlinu. Večeras priliku da...

POVEZANE OBJAVE