“Srpski fudbal je bolestan, svako ko je protiv Vidića i Matića ima komplekse niže vrednosti”

Dosta pažnje je izazvao odlazak Slaviše Kokeze sa mesta predsednika FSS.

Potez koji se očekivao od trenutka kako se pojavila optužba da je prvi čovek srpskog fudbala umešan u određene kriminalne radnje.

Sportski direktor Mladosti iz Lučana, a donedavno i trener, Nenad Milovanović, smatra da će promene u srpskom fudbalu doneti i novo poglavlje.

Što se tiče ostavke Kokeze, ne bih komentarisao to. Nije sporno ime, mnogo je bitno da bude čovek ko ima ime u našem i svetskom fudbalu, petlju da se suoči sa problemima, sistem rada menadžerskog i sporskog sektora. Ako se budemo varali, ako budemo stavljali probleme pod tepih to nas vodi pravo u ambis! Moramo da bude iskreni. Da imamo pravilnu selekciju u mlađim kategorijama, instruktora, ne samo u A reprezentaciji. Sam način rada mora da se menja. Ime nije bitno, ali mora da ima organizacione sposobnosti, menadžerske, mora da zna da rukovodi jednim kompleksnim sistemom, rekao je Milovanović za Meridianbet Sport.

Kao najozbiljniji kandidat se pominje Nemanja Vidić, koji je već neko vreme kritikovao FSS. U tome mu se pridružio i Nemanja Matić.

– Vidić i Matić su dosta toga doneli našem fudbalu. Svako ko kaže nešto protiv njih ili ima kompleks niže vrednosti ili ne zna ništa o fudbalu. Najbitnije je da se locira problem. To vam je kao kada ste kod doktora, fudbal nam je bolestan! I moramo da ga izlečimo.

On je izneo i konkretne probleme.

Mora da se nađe adekvatan sistem rada sa svim selekcijama. Što se tiče klupskog fudbala, moraju da se menjaju stvari u Super ligi, Prvoj ligi Srbije… Moraju mnoge stvari da se menjaju. Iz klupskog fudbala izlaze momci koji nose reprezentaciju. To je samo jedan mali problem od milion problema.

Ponudio je i rešenje za Superligu koja sada broji 20 klubova, što je po svim ocenama previše.

– Ja sam za to da imamo trokružni sistem od 12 klubova, ali ne po svaku cenu i ne odmah. Treba ostaviti ovu godinu i u narednom periodu postepeno smanjivati broj klubova u Super ligi, rekao je Milovanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP DERBI: Večiti bez Kange i Natha od starta, Jovanović ponovo na golu crno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan u 174. večitom derbiju. Ovog vikenda, crveno-beli su bili uspešniji u prvenstvenom susretu. Ponovo su večeras...

POVEZANE OBJAVE