Juniori Zvezde ubedljivi protiv Partizana, Mega ili Budućnost prepreka na putu do F4 Evrolige

Partizan – Crvena zvezda 64:80 (11:18, 19:21, 18:28, 16:13)

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ANGT “Marko Ivković” u Železniku.

Crveno-beli su u odlučujućem meču ubedljivo savladali Partizan i plasirali se u finale turnira, a za plasman na završni turnir juniorske Evrolige igraće sa pobednikom meča između Mege i Budućnosti.

Partizan je samo jednom uspeo da dođe do izjednačenja na ovom meču i to na početku kada je bilo 2:2, a sve ostalo proteklo je u znaku večitog rivala. Zvezda je brzo stekla 7 poena prednosti koje je sačuvala do kraja prve četvrtine (18:11). Partizan je u drugoj četvrtini uspeo da uhvati priključak posle vođstva Zvezde od 26:17 i serijom od 5:0 priđe na četiri poena minusa. Finiš prvog poluvremena pripao je crveno-belima, Radaković je poentirao uz faul Radovanovića i sa pogođenim dodatnim bacanjem doneo svom timu +9 (39:30) nakon prvih 20 minuta.

Početak drugog poluvremena odlučio je pobednika. Partizan se mučio u napadu, a Zvezda stigla do 15 poena prednosti prvi put na meču. Posle tajm-auta Milivoja Lazića crno-beli prave seriju 5:0, ali je taj nalet brzo odbijen i Zvezda se ovoga puta “odlepila” na +20 u poslednjem minutu treće četvrtine. U poslednjem periodu bilo je i 24 poena prednosti za Zvezdu, a Partizan je serijom od 8:0 u poslednja tri minuta uspeo da ublaži poraz.

Branković je predvodio Zvezdu sa 22 poena, Matović je postigao 13, a Radaković 12 poena. U poraženom timu Jovanović je postigao 13, a Popović i Petrović po 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpski trener otkrio: Košarkaška reprezentacija kompletna u Parizu!

Sinoć je Nikola Kalinić obelodanio da se povlaći iz reprezentacije Srbije, ali istog dana smo dobili i naznaku da...

POVEZANE OBJAVE