OVO NIKO NIJE MOGAO DA OČEKUJE: Bivši trener Juventusa preuzima kormilo uzdrmanog velikana

Bivši trener Juventusa Maurisio Sari karijeru bi mogao da nastavii na kormilu turskog giganta Fenerbahčea.

Trenutno trećeplasirani tim turskog prvenstva otpustio je Erola Buluta i ulogu privremenog trenera do kraja sezone poverio je Emreu Belozogluu, klupskoj igračkoj legendi i aktuelnom sportskom direktoru.

Čelnici istanbulskog kluba predvođeni predsednikom Alijem Kočom otvorili su pregovore sa 62-godišnjim Sarijem i ponudili mu primamljive uslove.

Navodno je Sari vrlo blizu dogovora s Turcima. Nova runda pregovora zakazana je za sledeću sedmicu i tada bi se trebalo znati hoće li Italijan preuzeti trenersku funkciju devetnaestostrukog šampiona Turske.

Sari je poslednji posao imao u Juventusu s kojim je osvojio Skudeto, a ranije je trenirao Čelsi, Napoli, Empoli, Veronu, Peskaru, Peruđu…

Fenerbahče na titulu nacionalnog prvaka čeka od sezone 2013/14, a od sezone 2017/18 nisu igrali ozbiljnu ulogu u turskom prvenstvu. Što se tiče evropskih takmičenja, u sezoni 2012/13 dogurali su do polufinala Lige Evrope, a od tada ne uspevaju ozbiljnije konkurisati na evropskoj pozornici.

Ovog januara klub je pojačao Mesut Ozil, bivši vezista madridskog Reala i nemačke reprezentacije, a osim njega žuto-plavi dres nosi niz poznatih fudbalskih imena poput Luiza Gustava, Dijega Perotija, Papisa Sisea, Enera Valensije i Hozea Sose.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE