Srbija se vratila iz nokauta: Mitrović rekorder, imaju i ,,orlovi” svoju ,,sedmicu” [VIDEO]

Srbija – Portugalija 2:2 (0:2)
46′ Mitrović, 60′ Kostić – 11′, 36′ Žota

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Portugalijom (2:2) na stadionu ,,Rajko Mitić” u okviru 2. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dva različita poluvremena Srbije, ali to je ipak bilo dovoljno da Dragan Stojković Piksi i njegovi izabranici dođu do četvrtog boda iz dve utakmice, pritom su na ovoj morali da nadoknade dva gola.

SRBIJA (3-4-1-2): Dmitrović – Pavlović, Milenković, S. Mitrović – Kostić (od 72. Ristić), Gudelj, Milinković-Savić, Lazović (od 46. Maksimović) – Tadić (od 82. Đuričić) – Mitrović (od 88. Jović), Vlahović (od 46. Radonjić).

PORTUGALIJA (4-3-3): Lopez, Kanselo, Dijaš (od 73. Sančez), Fonte, Sedrik – Danilo, Oliveira (od 73. Mendeš), Fernandeš (90+1′ – B. Silva, Ronaldo, Žota (od 85. Feliks).

Jasno se videlo pri pojavi postave da Srbija napadački namerava da pristupi utakmici. Bilo je nekoliko pokušaja od starta da se proigraju Tadić, te dvojica najisturenijih Mitrović i Vlahović, a beleži se i pokušaj Filipa Kostića koji je blokiran. S druge strane , Portugalci su pokušali preko Kristijana Ronalda, koji je odigrao akciju sa Bernardom.

Preuzeli su blažu inicijativu Portugalci. Bernardo je centrirao u 11. minutu, a Diogo Žota na drugoj stativi bio viši od Milenkovića i zakucao loptu u gol Dmitrovića.

Posle perioda gde je Srbija imala loptu, ali nije konkretno delovala, u periodu između 25. i 30. minuta ,,orlovi” su pritisnuli rivala koji nije imao najjasniju ideju tada. Kružilo se nekoliko minuta oko šesnaesterca ,,navigatora”, pretilo, ali falilo je konkretnosti u završnici.

Sličan scenario kao u 11. viđen je i u 35. minutu. Ponovo je ostavljeno prostora na desnom boku, gde je ovaj put bio Sedrik. Uspeo je da centrira, uradio perfektno, a Diogo Žota se ponovo poklonio za 0:2. Vlahović je ubrzo pokušao da uzvrati na sličan način, ali njegov udarac je završio pored Lopezovog gola.

Već u prvom napadu, tridesetak sekundi po početku drugog poluvremena, Srbija smanjuje. Stojković je uveo Nemanju Radonjića, a ovaj mu se momentalno odužio asistencijom ka Aleksandru Mitroviću koji glavom umanjuje rezultat. Sjajno je skočio Mitrović između Fontea i Danila i postavio 1:2. Krenula je Srbija mnogo bolje u nastavku, pa su nove šanse usledile jedna za drugom. Prvo je Tadić uhvatio polu-volej, ali je sjajno odbranio Lopez, a onda je i Sergej pokušao glavom nakon kornera Tadića i malo je nedostajalo da pogodi.

Malo je falilo da Maksimovića košta nonšalantnost na sredini terena, ali iz te kontre Srbija je izašla kao pobednik. Usledio je napad na suprotnoj strani, Mitrović je lepo odigrao za Radonjića, koji lomi odbranu Portugalije, asistira Kostiću, a ovaj donosi izjednačenje 15 minuta po startu drugog dela igre. Zapalila bi se ,,Marakana” da je puna.

Od tog trenutka, stvari su bile nešto ravnopravnije na terenu. Portugalci su želeli da dođu do sva tri boda, propustili su veliku priliku i dva gola prednosti, pa je tako Santoš probao sa ofanzivnim izmenama. U samoj završnici, Nikola Milenković je dobio crveni karton, pa tako neće biti na raspolaganju selektoru Stojkoviću na utakmici protiv Azerbejdžana.

U poslednjim sekundama susreta, Portugalija je mogla da dođe do sva tri boda i kazni slabo izletanje Dmitrovića, ali je dva puta na goi-liniji intervenisao Stefan Mitrović. Sve to je potpuno razljutilo Kristijana Ronalda koji je smatrao da je lopta ušla u gol nakon što ju je poslao pored srpskog golmana. Uzbudljiv meč u Beogradu, ipak je završen bez pobednika.

Srbija i Portugalija sada imaju po četiri boda u grupi ,,A”, dok je Luksemburg iza sa tri budući da su bili bolji od Republike Irske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE