Stojković posle Portugalije: Ako imamo bolje defanzivce recite mi, ja ću ih pozvati

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, posle remija sa Portugalijom 2:2, na konferenciji za novinare prvo je upitan za nepriznati pogodak gostiju u poslednjim sekundama meča.

Ja ne komentarišem sudijske odluke ni kada su za, a ni kada su protiv nas. Greške su sastavni deo sporta i mi moramo tako da gledamo. Nisam video tu situaciju, kada pogledam, uveriću se u to, rekao je Piksi.

Utisak je da je Kristijano Ronaldo zaustavljen u Beogradu.

Ronaldo je veliki igrač, jedan od najvećih u istoriji fudbala. Imao sam fokus, ipak, na Bernarda Silvu. On je igrač koji pravi razliku na terenu. Nismo imali neku specifičnu strategiju kako delamo na terenu, već je plan da budemo kao tim.Generalno, mislim da smo uspeli da zaustavimo Ronalda koliko-toliko i iskontrolišemo njegovu igru.

Utakmica u drugom poluvremenu se mnogo razlikovala od one u prvom.

Mislim da je veoma važno da igrači pokazuju jedan jak karakter. Predaja ne postoji u našem rečniku. Morate da verujete da možete napraviti dobar rezultat. To je nešto pozitivno. Generalno, kada igrate protiv jedne super jake ekipe kakva je Portugal, morate da pokažete da se ne bojite i da pokažete da se ne bojite. U drugom delu smo pokazali šta možemo i to u minusu od dva gola, što nije nimalo lako u psihološkom smislu. Ovo je realan rezultat, mislim da bi bilo nezasluženo da smo izgubili, rekao je Stojković a potom nastavio:

Promenio sam neke stvari u drugom delu. Tadić je otišao u špic da se druži malo sa Mitrovićem. SMS je bio tu iza, a Maksimović je bio na sredini. Naravno, ulazak Radonjića je bio isplaniran, samo je pitanje bilo kada. Onda vučete poteze za koje smatrate da mogu da učine nešto dobro.

On je napomenuo da je Portugalija prošlost i da se moramo okrenuti narednim mečevima.

Mogli smo da pobedimo večeras, bez problema, ali mi je žao jedne stvari – što nema publike. To bi totalno drugačija priča bila. Nije problem želja, ni volja, već naletiš na protivnika koji zaista poseduje kvalitet. Bili smo jako blizu, moglo je da bude i drugačije, ali imamo i tu utakmicu u Lisabonu. Zaboravite kikseve nakon ovakvih mečeva. Zabranjeno je to! Koga više zanima Portugalija? Još sutra će o tome da se čita i spremamo se za Azerbejdžan, rekao je Piksi.

Milenković neće igrati u Bakuu, da li će se menjati taktika u poslednjoj liniji?

Imamo Spajića, ali, možda ćemo igrati sa četiri. Ne moramo igrati sa tri pozadi. Imamo zamenu za Milenkovića. Trudićemo se da ne jurimo rezultat, da ne primimo prvi gol. Fudbal je nepredvidiva igra. Dok ne počne utakmica, ne znate šta vas čeka. Azerbjedžan je težak rival, teško gostovanje, ali ako hoćete u Katar, a mi hoćemo – morate da pobeđujete.

O porazu Iraca od Luksemburga?

Previše su se umorili ovde. Šalim se naravno. Taj Luksemburg je veoma dobra ekipa. To bi mogla da bude najkomplikovanija utakmica. Moraćemo ozbiljnu pažnju da usmerimo ka njima kako se ne bismo češali tamo gde nas ne svrbi.

Upitan je Stojković šta misli o lošem izdanju odbrane u dosadašnjim mečevima.

Treba biti realan i sagledati kvalitete. Ako mi imamo bolje odbrambene igrače, recite mi. Ja ću ih pozvati, ali ih ne vidim. Greške se dešavaju. Šta Portugal da kaže, sa 0:2 na 2:2. Treba biti pozitivan, ispravljati greške, biti mnogo skoncentrisaniji. Nije lako kad vam lopta prvi put uđe u šesnaesterac i primite gol. To su neke stvari koje ne bi trebalo da se događaju, ali ovo je fudbal. Bitno je na kraju kakvo opredeljenje imate, odnosno kakav fudbal hočete da pokažete. Ja žellim da Srbija izgleda atraktivno, da pruže zadovoljstvo publici, a opet naprave rezultat. Radićemo na svemu, akad budemo imali vremena, a pratićemo naravno i ostale igrače. Onaj ko bude pokazao formu i ono što mi od njega možemo da očekujemo, on će biti na spisku.

Akcija kod drugog gola dugo nije viđena u srpskoj reprezentaciji.

Fantazija. To je taj fudbal koji hoćemo. Pogledajte i golove protiv Iraca. Isto su na perfektan način postignuti. Način na koji smo došli do njih su sjajni. Akcija je bila… Bravo.

Aleksandar Mitrović je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Čestitke Aleksandru, veliki podvig. Zaslužio je tako nešto, jer daje svoj maksimum uvek, čak i na treningu. Poseduje kvalitet borca. Jedna lepa stvar za njega. Isuviše je on mlad i verujem da neće stati na ovom broju.

Na kraju je Stojković dodao:

Impresivno smo se vratili u ovu utakmicu, ali ako me pitate da li sam zadovoljan rezultatom? Onako, završio je selektor srpske fudbalske reprezentacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE