,,Klackalica” u derbiju: Jaramaz doneo pobedu Partizanu u završnici

Mega Soccerbet – Partizan 88:98
(23:30, 32:23, 15:22, 18:23)

Košarkaši Partizana savladali su Megu Soccerbet sa 98:88 u hali ,,Ranko Žeravica” u okviru 23. kola ABA lige.

Prvi od dva derbija ove runde (utakimca Mornara i Budućnosti je odložena), bio je izuzetno efikasan i dinamičan, sa dosta serija dveju ekipa, što je i prouzrokovalo neizvesnu završnicu koja je pripala Partizanu zahvaljujući Jaramazu i njegovoj sjajnoj seriji u poslednjem minutu.

I jedni i drugi su veoma dobro otvorili susret, ali se posebno izdvojio Nemanja Dangubić, koji odavno nije izgledao ovako. Košarkaš Partizana je igrao kao uključen u struju i pogađao bez promašaja. Ubacio je 12, od prvih 16 poena svog tima, a samo dva više je u tom trenutku imao čitav tim Mege.

Ofanzivni skok je pomogao Partizanu, uz šut spolja, da dođu do najveće prednosti na utakmici. Bilo je +6 nakon trojke Pejdža, a onda je kažnjena nesmotrenost igrača Mege koji su nakon tog pogotka Amerikanca loše izveli loptu. Posed je bio za Partizan, a Pejdž se ponovo namestio i mrežica se opet podigla, dva puta u svega nekoliko sekundi.

Serijom 14:0, Mega je potpuno preokrenula za manje od tri minuta u nastavku. Sušan period Partizana, prekinuo je Pejdž, koji je kaznio lošu odbranu domaćih. Izabranici Aleksandra Matovića su proigrali, ali je Mega bila za nijansu bolja. Marko Simonović i Filip Petrušev su, očekivano, bili najveća opasnost po Partizan, koji je uspeo da umanji i dođe da dva poena zaostatka u odnosu na Megu na kraju prvog poluvremena. Veoma efikasan prvi deo igre.

Posle dužeg vremena, Partizan je serijom pogodaka (11:0) uspeo da preuzme vođstvo od na startu treće četvrtine, pa je tako bilo +5 za goste, dok Momirov nije odgovorio na trojku Trifunovića. Tada se pisala tek treća trojka za domaćina, a Partizan je bio na 9/16 u tim trenucima.

Dve tehničke greške svirane su Megi u svega nekoliko minuta. Prvo je sankcionisan Simonović, a potom i Karlo Matković, koji je nakon zakucavanja bacio loptu ka sudiji, što je okarekterisano kao agresivno ponašanje. Momak iz Livna je na tri minuta pre kraja treće deonice i završio meč, što je naravno, bio udarac za Megu. Tempo utakmice je bio veoma brz, a Partizanu je to pogodovalo, posebno u trećoj deonici gde su vratili prednost, nastavili dobro da šutiraju spolja i iskoriste promašaje rivala.

Atraktivni napadi, koje je završavao Vil Mozli u dva uzastopna navrata, ponovo su vratili Partizan na, za njih, lepu razliku. Bilo je +9, uz momentum koji ih je vodio ka pobedi. Grešila je više Mega u završnici, što je Partizan znao da iskoristi u kontrama.

Nije tu bio kraj oscilacijama dveju ekipa. Nekoliko poteza, poput bloka Kazalona nad Tomasom, podiglo je ekipu Vladimira Jovanovića. Tu je i Skuči Smit izmišljao poene, nadala se Mega da bi mogli da se vrate, ali Jaramaz je trojkom ponovo distancirao Partizan. Ipak, ponovo je Mega ušla u seriju, a kada je Petrušev pogodio za tri, domaćin je ponovo poveo!

Crno-beli su odmah uzvratili. Tomas je pogodio sa linije penala, a Jaramaz fantastičnom trojkom preko Petruševa doneo +5 Matovićevom timu na minut pre kraja, kada je tajm-aut pozvao Jovanović. Svojim prodorom nekoliko sekundi kasnije, te polaganjem, Jaramaz je potvrdio pobedu Partizana.

Jaramaz sa 22 i Nemanja Dangubić sa 20 su predvodili Partizan, koji je pored njih imao još četiri dvocifrena igrača. S druge strane, Petrušev i Smit sa 21, odnosno 18 poena bili su najučinkovitiji u redovima Mege.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠEK OŠTAR PREMA NBA ZVEZDI: Naučite me kako je zaradio 80 miliona za 55 utakmica

Sredinom aprila će u NBA ligi početi plej-in a potom i plej-of. Na zapadu se vodi velika borba Denvera, Oklahome...

POVEZANE OBJAVE