Olmo spasio Špance, Englezi prešli Albaniju peške, Moldavcima baš ”trulo” u državi Danskoj [VIDEO]

Nastavljene su kvalifikacije za predstojeći Mundijal u Kataru u okviru evropske zone.   

Malo je nedostajalo da ”Crvena furija” već posle dva kola bude u minusu četiri boda. Posle remija sa Grcima na svom terenu, očekivalo se da Španci lako osvoje bodove u Tbilisiju. Međutim, Gruzija se pokazala kao ttvrd orah, a domaćin je poveo u finišu prvog poluvremena preko fudbalera Rubina Kvarackelije. Tek u 56. minutu izjednačio je mladi Feran Tores iz Mamčester Sitija. Tek u sudijskoj nadoknadi Španija je došla do celog plena, Dani Olmo je opalio sa distance i postigao sjajan gol u 92. minutu. Fudbaler Lajpciga je u igru ušao u poluvremenu. Španci sada imaju četiri boda, dok je Gruzija još bez bodova.     

Mnogo je lakše bilo svetskim prvacima u Kazahstanu. Na ”Astana areni” u Nur-Sultanu Francuska je slavila sa 2:0, a sav posao ”Trikolori” su obavili u prvih 45 minuta. Selektor Didije Dešamp je izveo kombinovanu postavu, čuvajući adute za gostovanje u Bosni u sredu. Dembele je doveo Francusku u vođstvo u 19. minutu, a u finišu poluvremena autogol je postigao domaći fudbaler Maili. U nastavku su gosti mogli i do trećeg gola, ali je udarac Kilijana Mbapea sa bele tačke zaustavio domaći golman Mokin u 75. minutu. Sada Francuska ima četiri boda iz dve utakmice, a kazahstanu je ovo bio premijerni meč u novim kvalifikacijama.     

Katastrofu je doživela Moldavija u danskom Herningu. Znalo se da je domaćin favorit, ali da će nejake Moldavce ispratiti sa osam lopti u mreži, malo ko je očekivao. Danska sada ima maksimalnih šest bodova i u sredu im predstoji derbi u Austriji. U meču sa Moldavijom dvostruki strelci bili su Dolberg i Damsgard.     

Maksimani su i Englezi posle dva kola, a da se nisu pošteno ni oznojili. Posle ubedljivog trijumfa nad San Marinom ”Gordi Albion” je slavio u Tirani sa 2:0. Pobeda nije toliko ubedljiva, ali nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Domaćin se držao sve do 39. minuta kada je Hari Kejn, posle ubacivanja Šoa, postigao prvi gol. Konačan rezultat postavio je Mejson Maut, a tada je Kejn bio u ulozi asistenta. Albanija je ostala na tri boda osvojena u Andori. 

Izgleda da je ”zlatno doba” islandskog fudbala završeno. Ostrvska selekcija je igrala na prethodnom Mundijalu, ali Katar očigledno neće videti. Posle ubedljivog poraza u Nemačkoj ”ribari” su poklekli i u Jerevanu. Jermenija je slavila sa 2:0 golovima Barseđana i Bajramjana u drugom poluvremenu. Islanđani su bez bodova posle dva kola, dok Jermeni imaju svih šest.

Grupa B:

Gruzija – Španija 1:2(1:0)

Kvarackelije 44′ – Tores 56′, Olmo 90+2′

Grupa D:

Kazahstan – Francuska 0:2(0:1)

Dembele 19′, Maili 44′(ag)

Grupa F:

Danska – Moldavija 8:0(5:0)

Dolberg 19′,48′, Damsgard 22′,29′, Striger Larsen 35′, Jensen 39′, Skov 81′, Ingvatsen 89′

Grupa I:

Albanija – Engleska 0:2(0:1)

Kejn 39′, Maunt 63′

Grupa J:

Jermenija – Island 2:0(0:0)

Barseđan 53′, Bajramjan 74′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čukarički za tri minuta rešio duel sa Novim Pazarom, Pavkov strelac (VIDEO)

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Novi Pazar na svom terenu sa 2-0, u utakmici 27. kola Superlige Srbije. Utakmica je...

POVEZANE OBJAVE