Partizan jači posle pauze

Partizan će jači dočekati završetak reprezentativne pauze.

Trener Aleksandar Stanojević moći će da računa na jednog od svojih najstandardnijih igrača koji se u potpunosti oporavio od koronavirusa.

Saša Zdjelar je dobio dozvolu lekara i već desetak dana trenira maksimalnim intenzitetom i biće spreman za sve napore kada sezona bude nastavljena.

Reprezentativnu pauzu iskoristio sam da što bolje pripremim za nastavak sezone. Zbog koronavirusa nisam trenirao 17 dana. Sad se osećam super. Maksimalno treniram već deset dana, kao da nisam imao nikakav virus. Posle kontrole pluća, srca i testa oprerećenja medicinski tim ustanovio je da mi je telo spremno za povratak. Na početku bio sam malo umoran, kako i ne bih kad sam 17 dana ležao u krevetu. Najvažnije da sam prošao bez većih tegoba, imao sam blažu upalu pluća, rekao je Zdjelar za Sportski žurnal.

Sezona će za crno-bele biti nastavljena duelom protiv Metalca, koji je jesenas uspeo da ostane neporažen u duelu sa Partizanom.

Remi u Gornjem Milanovcu odneo nam je mnogo u tom momentu. Sa ta dva boda bili bismo u mnogo boljoj poziciji. Trener Metalca Lazetić voli da se nadmeće, a u ekipi ima dosta naših bivših igrača. Bez obzira na kvalitet rivala u naletu smo i samo nas pobeda interesuje.

Navijači sa nestrpljenjem očekuju novi večiti derbi, zakazan za 7. april.

Svaki derbi je novo iskustvo i dokazivanje. Trebalo bi da bude poslatica posle njihovih i naših kvalitetnih igara u prethodnom periodu. Možda i bude jedan od zanimljivijih okršaja u poslednje vreme. Ne igram da bi bilo nerešeno. Karakter mi ne dozvoljava da jurim bilo kojim drugi ishod sem pobede, ne bih ni bio zadovoljan bodom.

Zdjelar je istakao da su kažnjeni igrači, Denis Stojković, Nikola Čolić, Nikola Štulić i Nikola Terzić, shvatili poruku i da su izvukli pouke nakon suspenzije.

Shvatili su poentu. Na treninzima je uočljivo da im je odnos prema obavezama na znatno većem nivou. Odluka šefa je dobra za njih, time su uvideli da ne mogu da rade šta hoće, već da treba uvek da budu na maksimumu, zaključio je Zdjelar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE