UEFA odgovorila Ronaldu

UEFA se danas oglasila zbog spornog gola na meču Srbije i Portugala, ograđujući se da je namera bila da se uvede VAR tehnologija, ali da je planove pokvarila korona.

UEFA je 2019. godine predložila FIFA upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFA da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evropa na sezonu 2021/2022, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine. Takođe, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Kristijano Ronaldo je zbog nepriznatog gola demonstrativno napustio teren i bacio kapitensku traku na samom kraju meča.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan prozvao sudiju pred derbi: Nema predaje! (VIDEO)

U okviru 173. večitog derbija, fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ekipu Partizana. Crno-beli imaju sedam bodova manje od Zvezde. Iz Humske...

POVEZANE OBJAVE