Liverpul se opskrbljuje štoperima: Posle Upamekana, Lajpcig ostaje bez još jednog talenta

Fudbalski klub Liverpul u završnoj je fazi pregovora sa RB Lapcigom u vezi sa transferom mladog francuskog štopera Ibraihime Konatea (21), prenosi pouzdani ,,Atletik”.

Nakon ne baš blistavog izdanja u cilju odbrane titule prvaka Engleske, Jirgen Klop se okrenuo ka jačanju ekipe i pripremanju terena za buduće sezone. Povrede su umnogome uticale na aktuelnu sezonu Liverpula, posebno u štoperskoj liniji, gde je još u oktobru sezonu završio Virdžil van Dajk, a ubrzo su mu se pridružili i Džo Gomez, Džoel Matip… Tako je Klop bio prinuđen da čak 19 puta menja štoperski tandem ove sezone, što je potpuno suludo.

Stigao je zimus Ozan Kabak i solidno se uklopio, ali i dalje nije poznato hoće li ,,crveni” otkupiti njegov ugovor od Šalkea. Klop želi sigurnost pozadi, a i da obezbedi budućnost ekipi sa ,,Enfilda”, pa je tako u završnim pregovorima sa Konateom. Iako ima još nekoliko zainteresovanih klubova, ,,Atletik”, pozivajući se na svoje izvore iz Nemačke, navodi da je Liverpul blizu realizacije transfera vrednog oko 40 miliona evra, budući da je upravo to njegova otkupna klauzula.

Lajpcig ne mora nužno da proda Konatea, niti to želi, ali kada se klauzula aktivira, ,,bikovi” više nemaju prava glasa, već se sve prebacuje na relaciju zainteresovani klub – igrač.

Konate se trenutno nalazi na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Mađarskoj i Sloveniji. U prvom meču svoje selekcije u porazu protiv Danske nije nastupao, dok je u trijumfu nad Rusijom igrao čitavih 90 minuta.

Lajcpig je tako ostao bez još jednog bisera u poslednjoj liniji, ali nema sumnje da zadovoljno trljaju ruke, budući da su od transfera Upamekana i potencijalnog odlaska Konatea, zaradili 80 miliona evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE