Start iz snova, a onda sunovrat: Lajović završio učešće u Majamiju

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u 3. rundi turnira u Majamiju pošto ga je posle preokreta salvadao Amerikanac Frensis Tijafo sa 2:1 (1:6, 7:5, 6:3).

Iako je sve išlo na Dušanovu vodenicu prvih, otprilike, sat i 15 minuat igre, sve se srušilo nakon toga i Tijafo je izborio plasman u osminu finala. Kuriozitet je taj što je Tijafou ovo treći uzastopni meč na turniru koji dobija kada je u zaostatku od jednog seta…

Prvi set, drugi reket Srbije dobio je za svega pola sata igre. Bio je briljantan, uprkos tome što je Tijafo imao tri brejk lopte u prvom gemu. Nakon što je to spasio, Lajović je ubacio u petu i sa dva brejka u nizu došao do ubedljive prednosti koju je i sačuvao do kraja prvog seta.

Nisu se dala dvojica tenisera u nastavku, te su sigurno čuvala svoj servis, a do prve brejk lopte čekalo se sve do devetog gema drugog seta, kada je Lajović imao 15:40, ali je ispustio tu prednost, baš kao i u narednom servis gemu rivala i Tijafo je to morao da kazni, što je i uradio.

Amerikanac je u odlučujućem setu imao psihološku prednost, stekao prednost brejka, odbranio se od napada Lajovića i na tak način, posle dva sata igre, izborio plasman dalje, gde ga čeka Danil Medvedev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE