Zoran Savić o budućnosti Partizana, novom treneru i šta je najbolje za klub

Novi sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Zoran Savić ima za zadatak da vrati na stare staze poljuljanog evropskog velikana.

On ističe da mora da se radi strpljivo i da je njegov plan da za dve do tri godine crno-beli igraju Evroligu.

Pre svega toga jedno od ključnih pitanja je ko će biti trener Partizana. Savić ističe da rešenje “nije ni blizu”.

Nismo razgovarali ni sa kim. Prvih 15 dana po dolasku u klub proveo sam u upoznavanju s ljudima. Gledao sam ko od igrača može da nam posluži za budućnost, nismo stigli da pričamo s potencijalnim novim trenerima, rekao je Savić gostujući na RTS-u.

On ističe da mora da se radi strpljivo.

Pokušaćemo da vratimo Partizan u Evroligu. Nisam čovek od obećanja, to sam rekao i predsedniku kluba. Objasnio sam mu da mogu samo da obećam da ćemo mnogo da radimo. Partizan po svojoj tradiciji i rezultatima, jer ima najbolje rezultate od klubova posle raspada Jugoslavije, zaslužuje da igra Evroligu.

On ističe da Partizan mora da stvara igrače.

Mislim da je najbolje da ih napravimo. Igrače da zaštitiš od odlazaka je nemoguće. Moramo da ih ubedimo da je ostanak u Partizanu najbolja opcija za njih. Partizan ima kvalitetan trenerski kadar, gledaćemo i trenera za narednu sezonu…

On ističe da svi u klubu moraju da budu ambiciozni.

Za dve do tri godine Partizan bi trebalo da igra Evroligu, tome treba da težimo. Ako ne sanjamo veliko, ništa neće da se desi. Ako nam glavna stvar bude da budemo među četiri u ABA ligi, onda ne moramo da budemo ovde. Moramo da budemo ambiciozni i probamo da napravimo nešto već u prvoj godini, što da ne. Ne bežim od odgovornosti. Ako nosiš dres Partizana ili Crvene zvezde, niko neće da bude zadovoljan ako si šesti na tabeli, završio je Savić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIČALO SE O POVRATKU U MINHEN: Potpisao Nagelsman!

Nemački trener Julijan Nagelsman rastao se krajem prošle sezone sa Bajernom. Tomas Tuhel je preuzeo tim i odveo ga do...

POVEZANE OBJAVE