Insajder Obradović: Azerbejdžan se fanatično brani, Piksi diše punim plućima, lepo je danas biti navijač Srbije

Bivši reprezentativac Jugoslavije i član stručnog štaba naše selekcije Milan Obradović govorio je za ,,Sport klub” o predstojećem duelu ,,orlova” sa Azerbejdžanom.

Nakon epizode u stručnom štabu naše reprezentacije, Obradović je krenuo upravo put Azerbejdžana, gde trenutno predvodi mlađu selekciju ove zemlje.

Tako je domaćoj javnosti približio način na koji igra Azerbejdžan, koji je nesrećno poražen protiv Portugalije u prvoj utakmici – autogolom.

Di Bjazi insistira na strogoj disciplini poslednje linije, sa petoricom u defanzivi. Odbrana je na primarnom mestu, pogotovo protiv favorita, kakav je bio Portugal na premijeri. Azerbejdžan je igrao čak sa šestoricom pozadi, uz dupliranje na boku, posebno jakom oružju portugalskog tima. Organizovano, požrtvovano, borbeno, na ivici fanatizma. I tako svih 90 minuta, osetili su Portugalci najbolje sizifovsku težinu proboja takve odbrane – otkriva Obradović.

Bivši igrač Partizana smatra da je dolazak Dragana Stojkovića Piksija uneo novu svežinu u reprezentativni fudbal i da je to bio pravi potez.

– Očigledno da je vetar promena doneo i novu sliku reprezentacije. Požrtvovanje, odlična igra, golovi, preokreti… Lepo je danas biti navijač Srbije, ponosan sam posle dva kvalifikaciona kola. Činjenica da smo nadoknadili 0:2 protiv velikog Portugala, čak i mogli da pobedimo, najbolje odslikava novu klimu unutar tima. Posebno me raduje stav selektora Piksija Stojkovića, diše punim plućima, ima stav, svakom reprezentativcu dao je na važnosti.

Javnost je zadovoljna viđenim u prve dve utakmice. Oba puta, Srbija se vraćala posle zaostatka. Karakter i želja su tu. Talenat je neosporan. Potrebno je da se još nekoliko kockica složi…

– Naša nacija uživa u fudbalu, raduje se uspesima reprezentacije na poseban način. Često šetamo u amplitudama, međutim, sreća posle plasmana na velika takmičenja nije merljiva. Ne verujem u fudbalske slučajnosti, gajim vedre stavove, uvek razmišljam pozitivno i navijam za moju Srbiju. Bez obzira koliko fizički bio daleko – govori Obradović.

Srbija će danas od 18 sati igrati svoj duel 3. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Azerbejdžana u Bakuu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Lesor: Pokušao je sve da mi uništi karijeru

Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor je imao zanimljivu objavu na društvenoj mreži "X". - Čovek priča kao da nije pokušavao da...

POVEZANE OBJAVE