Ogromna čast: Svetislav Pešić u Kući slavnih

Proslavljeni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić imenovan je u FIBA Kuću slavnih, nezvanično saznaje ,,Mozzart sport”.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) ukazala je najveće moguće priznanje legendarnom srpskom treneru koji će u klasi 2020. biti uvršten u Kući slavnih u španskom Alkobendasu.

Tamo će se pridružiti brojnim velikim imenima srpske košarke kao što su: Radivoj Korać (klasa 2007), Dražen Dalipagić (2007), Dragan Kićanović (2010), Vlade Divac (2010), Zoran Slavnić (2013), Ranko Žeravica (2007), Dušan Ivković (2017) i Borislav Stanković (2007).

Tokom svoje bogate karijere, Pešić je bio na čelu brojnih evropskih klubova. Počeo je u Bosni 1982, a nastavio u reprezentativnoj košarci kada je vodio mlađe jugoslovenske selekcije. Trenirao je, između ostalih, Keln, Barselonu, Lotomatiku, Crvenu zvezdu u dva navrata, te Bajern Minhen i Barselonu.

Za njegovo trenersko ime takođe se vezuju Mark Gasol, Dejan Bodiroga, Nemanja Bjelica, Vladimir Divac, Dino Rađa, Dejan Kukoč, Saša Obradović i mnogi drugi koje je upravo on lansirao na najveću svetsku i evropsku scenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE