Partizan predstavio novog direktora skauting službe: Ne smemo da se zadovoljimo ulaskom u plej-of ABA ili Top 16 Evrokupa [VIDEO]

Košarkaški klub Partizan predstavio je novog direktora skauting službe.

Ovaj posao obavljaće Uroš Bajović, koji je izjavio da se veoma motivisan prihvatio ponuđenog posla.

Moje je da pripremom materijale i da budemo dobro upoznati sa tržištem. Tim se sklapa leti, to je poznato, ali je neophodno pratiti tržište tokom cele godine. Prate se igre, ali i ljudski kvaliteti košarkaša. Ja mislim da se dosta kvalitetnih igrača može pronaći u Evropi, mislim da je veoma važno da stranci imaju evropsko iskustvo. Partizan se ne može maksimalno takmičiti sa evroligašima i bogatim timovima iz bogatih liga. Kada se propusti igrač kroz te filtere, a ima kvalitet da bude deo Partizana onda se ide ka tom igraču, rekao je Bajović za BC Partizan TV.

Veoma sam motivisan, čast mi je što me je pozvao klub renomea Partizana. Zoran Savić i ja smo se relativno brzo dogovorili, jer smo prepoznali kako treba da izgleda klub renomea crno-belih.

Bajović je ocenio aktuelnu sezonu Partizana.

Ovo je jedna godina koja se faktički baca u vodu. Svašta se dešavalo, izgubljene su utakmice na jednu i dve lopte, neke važne utakmice su igrane u skraćenoj rotaciji. Kada se to sabere, uz činjenicu da Partizan trpi veliki udarac u korona sezoni, jer nema navijača koji su šesti igrač u svakom momentu. Ne bih prestrogo ocenjivao sezonu, ali grešaka je naravno bilo. Mlađe kategorije itekako imaju potencijala i nadam se da će ti momci prepoznati da dres Partizana ima posebnu težinu.

Za kraj Bajović je poručio šta od njega može da se očekuje.

Partizan je klub iz mog grada, podržavam ga od detinjstva i daću sve što je u mojoj moći da ovaj projekat bude uspešan. Lako je obećavati titulu u ABA, Evroligu, ali ti motivi nas sve u klubu guraju napred. Partizan se ne sme zadovoljavati prosečnim rezultatima kao što su plasman u plej-of ABA lige ili Top 16 Evrokupa, zaključio je novi direktor skauting službe Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE