Pokuševski: Gledam igrače poput Porzingisa, u Oklahomi mi svi veruju

Mladi srpski košarkaš i igrač Oklahoma siti Tandera Aleksej Pokuševski tvrdi da svakodnevno uči na treninzima, kao i da mu u klubu svi veruju.

Utisak je da se najmlađi igrač u ovoj sezoni NBA lige već privikao na nivo igre ,,preko bare”. Sjajnih 21 poen i šest skokova protiv Dalasa ipak nije bilo dovoljno za pobedu. Naspram sebe, imao je Kristapsa Porzingisa, od koga, kako otkriva, mnogo uči, baš kao i od drugih igrača iz lige.

– On nikada ne žuri kada hoće da šutira trojku. Gledao sam već neke takve igrače, zbog toga sam i ja počeo da igram na takav način. Na svakom treningu pokušavam da radim driblinge, radimo sjajan posao, osećam se lagodno, nadam se da se to vidi – rekao je Pokuševski.

Veliku podršku ima od ostatka svoje ekipe. Očigledno su u Oklahomi shvatili da je Pokuševski njihova budućnost i ukazuju mu veliko poverenje što im mladi srpski košarkaš i uzvraća na parketu.

– Pa dobro, meni u Tanderima veruju. Od igrača, preko trenera do generalnog menadžera. Pokazuju mi to svakog dana kako kroz minutažu, tako kroz priču i bodrenje. Radim svakog dana na driblinzima, šutu i svemu što je potrebno za jednu utakmicu, ali od prvog meča, pa do sad mi pokazuju poverenje i pokušavam da im pomognem da pobede. Oko samog zakucavanja, počinje i to da se poboljšava, vidim da mogu da odem do kraja, tako da to koristim – kazao je popularni Poku.

Na samom kraju intervjua, Pokuševski je naveo da je odlazak u razvojnu ligu tokom sezone bio pun pogodak što je doprinelo njegovim odličnim izdanjima u poslednje vreme.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE