Posle rukometaša i rukometašice dobijaju inostranog selektora!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije dobiće novog selektora, budući da Ljubomiru Obradoviću ističe ugovor za mesec dana.

Naime, u pitanju je slovenački stručnjak Uroš Bregar koji je odlučio da podnese ostavku na mestu selektora ženeske selekcije Slovenije i, prema saopštenju tamošnjeg Saveza, uradio je to zarad preuzimanja posla u reprezentaciji Srbije.

Bregar je slovenački tim preuzeo 2015. godine i od tada one su igrale na tri uzastopna Evropska prvenstva (2016, 2018. i 2020), kao i dva Svetska prvenstva 2017. i 2019. godine.

Srbija je postigla dogovor sa Bregarom, koji će biti naslednik Ljubomira Obradovića. Aktuelnom selektoru naše zemlje ističe ugovor za mesec dana, a nakon slabih rezultata, kako na Evropskom prvenstvu prošle godine, tako i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, on će napustiti klupu Srbije.

Rukometašice će tako, taman pred baraž za Svetsko prvenstvo sa Slovakinjama dobiti novog selektora.

Jedan od kriterijuma zbog kojih je Rukometni savez Srbije izabrao Bregara, osim svog talenta, jeste i taj što radi u slovenačkom klubu Krim, u kojem od naredne sezone ima čak pet srpskih reprezentativki.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE