Predrag Mijatović optimističan: Fenomenalno je bilo gledati Srbiju

Bivši jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović optimističan je po pitanju plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo, istakavši da ,,orlovi” igraju veoma dobro.

Samo reči hvale slivaju se na Dragana Stojkovića Piksija i njegove izabranike nakon ovog kvalifikacionog ciklusa. Tri utakmice, sedam bodova, ne može niko ostati nezadovoljan na ishode. Uz nekoliko parametara koji mogu da se isprave, Srbija je svakako veliki favorit za odlazak na Svetsko prvenstvo.

I Predrag Mijatović, gostujući u Jutarnjem programu na ,,TV Prva” kaže da je bilo uživanje posmatrati reprezentaciju Srbije u prethodnih nedelju dana.

Svaka promena selektora ili trenera utiče na igrače da još više rade. Svaki igrač želi da pokaže i dokaže da još više vredi, da može da doprinese reprezentacije. Lepo je bilo gledati Srbiju u ove tri utakmice, utisci su fenomenalni. Postoji velika šansa da se to završi na pravi način, i plasmanom u Katar. Reprezentacija Srbije je imala dobre rezultate i sa Muslinom, plasirala se na turnir, mada igra možda nekada nije bila kakvu smo svi očekivali. Međutim, rezultat u fudbalu je najvažniji. Vidim da je Piksi na tom putu. Dugo se znamo, privatno se družimo, prava stvar je ovo što radi. Razumem da treba biti euforičan i uživati, ali kvalifikacije su tek počele. Nema autsajdera. Treba biti obazriv i ići dalje ka cilju – uveren je Mijatović

Očekivanja nacije su, posle dobrih rezultata, veoma porasla, što Mijatović prepisuje našem mentalitetu. Takođe, dodaje da je Piksi pravi čovek za poziciju na kojoj se nalazi.

Mi imamo takav mentalitet. Euforičan. Posle nekoliko utakmica smo na Prvenstvu Sveta, i to u polufinalu. To ne mora da bude loše. Može da bude pozitivno. Ali treba kontrolisati euforiju. Dragan Stojković je svestan tih stvari. Napravio je sjajnu karijeru, ima dobre momke i odličnu grupu. Međutim, zna on da tek treba napraviti dobre stvari i da treba popravljati pojedine segmente. Jer imali smo prvo poluvreme protiv Irske, prvo poluvreme protiv Portugalije. Te stvari treba korigovati. Veliki sam optimista – rekao je Mijatović.

Osvrnuo se i na ostavku Slaviše Kokeze na mestu predsednika FSS. Kako kaže, sa njim je u korektnim odnosima.

Te stvari neće imati uticaj na reprezentaciju. Nije u pitanju klub. Nacionalni tim se skuplja jednom u tri meseca. Igrač su fokusirani na fudbal i rezultate, oni su van institucionalnih zbivanja. Znam za te probleme koliko i vi, informišem se putem štampe. Sa Kokezom sam uvek imao fer i korektan odnos, imali smo lepe razgovore na nekim utakmicama. Viđali smo se na finalu Lige šampiona – ističe Mijatović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MILAN JE ZAVRŠENA PRIČA: Žiru potpisao za novi klub!

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Franuske Olivije Žiru od naredne sezone će igrati u američkom MLS-u nakon što je...

POVEZANE OBJAVE