Tončev revoltiran: Bivše rukovodstvo FSS htelo da nas uništi

Prvi čovek Fudbalskog kluba Radnički Niš Ivica Tončev optužio je bivše rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za pokušaj uništavanja ekipe sa ,,Čaira”.

Daleko je Radnički ove sezone od vrha tabele. Navikla se javnost u Srbiji da se Nišlije bore za Evropu, koja se čak i igrala na ,,Čairu” nedavno, ali ove sezone to nije slučaj. Četa Vladimira Gaćinovića trenutno sedi na 9. mestu sa 38 bodova, koliko ima i desetoplasirani Metalac.

Alfa i omega Radničkog Ivica Tončev smatra da bi uspesi kluba bili i veći, ali nisu zbog, kako kaže, pojedinaca iz rivalskih klubova, kao i bivšeg rukovodstva FSS.

Kompletno rukovodstvo kluba nije imalo dilemu oko potrebe prestrojavanja Radničkog posle svih nevolja i nedaća koje su nam se poslednjih godina našle na putu, na kojem smo bili, mora se priznati uspešni. Pre svega tu mislim na skoro otvorene pokušaje sada već bivšeg rukovodstva našeg Saveza i pojedinaca iz nekih klubova, kojima smo mnogo smetali uspešnim rezutatima da nas spreče u svemu, pre svega u nameri da budemo među najboljima. Čak su hteli i da nas unište, da ne postojimo, da nas jednostavno nema na fudbalskoj mapi Srbije. Trpeli smo, ćutali i strpljivo čekali da oni koji su bili rušitelji ne samo Radničkog, već i, složićete se, kompletnog srpskog fudbala, budu sklonjeni. Zato smo odmah preduzeli korake koji će doprieti da se Radnički stabilizuje – istakao je Tončev za ,,Žurnal”.

Plan za dalje poslovanje kluba postoji. Nameravaju da ulože u mlađe kategorije kako bi Radnički postao rasadnik talenata.

Najkasnije za dve sedmice formiraćemo sve neophodne službe i segmente za unapređenje saradnje našeg sa svim klubovima na jugu i jugoistoku Srbije, ali i cele zemlje. Radnički će imati 20, možda i 30 stručnjaka koji će permenanentno pratiti razvoj mladih talenata na svim terenima u Srbiji. Naša zemlja je neiscrpni potencijal u svim sportovima, posebno u fudbalu. Kroz par nedelja postavićemo i novog direktora omladinske škole. On će brinuti, zajedno sa skautima, o budućnosti Radničkog – kazao je Tončev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE