”Trikolori” osvojili Grbavicu, Španci i Italijani sigurni [VIDEO]

Odigrano je treće kolo kvalifikacija za Mundijal u grupama B, C i D.   

U Sevilji je Španija ugostila selekciju tkz Kosova. Utakmica je imala dugu predigru, Španija nije želela da intonira himnu nepriznate države, na kraju se ona nije ni čula u prenosu, dok je na semaforu naziv rivala ispisan malim slovima. Na terenu je bilo neizvesno do prvog gola u 34. minutu. Tada je sjajni Dani Olmo poslao parabolu u levi gornji ugao gola gostiju. Fudbaler Lajpciga bio je junak trijufa u Gruziji, pošto je pobedonosni pogodak za ”furiju” postigao u sudijskoj nadoknadi. Samo dva minuta posle prvog, domaćin je dao i drugi gol. Ovog puta je precizan bio Feran Tores. Pamtiće se i jedini gol gostiju, njega je u 70 minutu postigao Halimi, i to skoro sa polovine terena. On je iskoristio neoprezno izletanje golmana Bilbaa Simona, koji je iznosio loptu do polovine rivala i izgubio je. Radost gostujuće selekcije trajala je samo pet minuta, Moreno je postigao treći gol za ”furiju” i spustio zavesu na meč. U Solunu na stadionu ”Tumba”,

Grčka i Gruzija su igrali 1:1. Grci su tako upropastili onaj remi u Španiji i ostali bez dva velika boda. Poveli su ”Heleni” autogolom Kakabadzea u 76. minutu, ali je samo dva minuta kasnije Kvarckelija lepim golom izjednačio. Ovaj fudbaler bio je jedini strelac za Gruziju i u duelu sa Španijom. Sada Španija ima sedam bodova, Švedska ima jedan manje, ali i utakmicu manje, dok Grci imaju dva boda.   

U C grupi Italija je gostovala u Litvaniji i rutinski osvojila bodove, pa sada vode u grupi sa maksimalnih devet bodova. Vodeći gol za ”azure” dao je Stefano Sensi tek na početku drugog poluvremena, a to je bio jedini pogodak sve do sudijske nadokande, kada je sa bele tačke pogodio Ćiro Imobile. U ovoj grupi igralo se i u Belfastu, Severna Irska i Bugarska igrale su bez golova, a to se ne može nazvati iznenađujućim rezultatom. Italija je maksimalna, Švajcarci imaju šest bodova uz meč manje, dok su Bugari i Severni Irci osvojili po bod.   

Svetski prvaci su se oporavili od šoka u prvom kolu kada su remizirali sa Ukrajinom u Parizu. Usledila su dva gostujuća trijumfa, prvi lakši u Kazahstanu, i večeras nešto teži na sarajevskoj ”Grbavici”. Bosna i Hercegovina se nadala bodu protiv renomiranog rivala, ali na kraja nije stigla do njega pošto je Antoan Grizman glavom pogodio, nakon centaršuta Rabioa u 61. minutu. Bio je to jedini pogodak na ovom meču. Igralo se i u Ukrajini u D grupi, a domaća selekcija nije uspela da savlada Kazahstan. Posle remija sa Francuskom na ”sent Deniju” Ukrajinci su dva puta kiksirali na svom terenu u Kijevu. Prvo je bod odnela Finska, a sada i Kazahstan. U oba meča Ukrajina je vodila, ali prednost nisu uspevali da zadrže. Večeras je Jaremčuk doveo domaću selekciju u prednost u 20. minutu, ali je izjednačio Mužikov u posle sat vremena igre. Francuska se izdvojila na vrhu sa sedam bodova, Ukrajina ima tri, a Finska dva boda.

Grupa B:

Grčka – Gruzija 1:1(0:0)

Kakabadze 76′(ag) – Kvarckelija 78′

Španija – tkz Kosovo 3:1(2:0)

Olmo 34′, Tores 36′, Moreno 75′ – Halimi 70′

Grupa C:

Severna Irska – Bugarska 0:0

Litvanija – Italija 0:2(0:0)

Sensi 47′, Imobile 90+4′(p)

Grupa D:

Bosna i Hercegovina – Francuska 0:1(0:0)

Grizman 61′

Ukrajina – Kazahstan 1:1(1:0)

Jaremčuk 20′ – Mužikov 59′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Važna informacija pred novi meč Mege i Zvezde

Košarkaši Mege će u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige dočekati ekipu Crvene zvezde u utorak, 7. maja od...

POVEZANE OBJAVE