U Voši pet novih profesionalaca: Nastavlja se nova politika kluba

Fudbalski klub Vojvodina potpisao je danas ugovore sa petoricom fudbalera iz generacije 2004.

U prostorijama kluba na stadionu ,,Karađorđe”, parafe na ugovore stavili su kapiten Miloš Popović (vezni) Vanja Apostolovski (vezni), Luka Drobnjak (štoper), Lukijan Abaždija (štoper), Mihailo Ivanović (napadač)

– Čast nam je i sreća da prezentujemo našu novu politiku kluba, a ja ću ih još jednom ponoviti: Visoki rezultati u prvenstvu, takmičenje u Evropi i promocija mladih igrača. Promocija mladih fudbalera je politika koju je klub samo nastavio da radi. Naša akademija je prava fabrika bisera fudbala. Neću se mnogo vraćati unazad, ali sinoć smo imali dvojicu naših fudbalera u reprezentaciji – Dušana Tadića i Sergeja Milinković-Savića. Tim sistemom vodimo se i danas – istakao je predsednik kluba Dragoljub Samardžić.

U Vojvodini su uvereni da će ovi igrači kroz nekoliko godina biti nosioci ,,stare dame”, te da mogu da doprinesu klubu kako na rezultatskom, tako i na finansijskom planu.

Ovi momci koju su danas tu sa nama će, budite sigurni, za nekoliko godina biti nosioci Vojvodine i to su najbolji primeri da će i oni u budućnosti dobiti naslednike. Naš plan je sledeći – nekoliko godina da konstantno prezentujemo mlade igrače, uz želju da nijedan naš mlad fudbaler ne ode u neki drugi klub. Najbolje će se predstaviti u svom klubu i najbolje utakmice će odigrati ovde – jasan je Samardžić.

Sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović rekao je da Vojvodina ne mora da brine o budućnosti kada je u pitanju vezni deo terena, te da su dobri rezultati u Kadetskoj ligi potvrda odličnog rada akademije.

– Igrači sa kojima smo danas, ali i ranije potpisali ugovore su najbolji produkti ove generacije. Vojvodina je u Kadetskoj ligi jesenji prvak, sada su na drugom mestu sa bodom iza Partizana. Čestitao bih ovom prilikom kadetima na pobedi protiv Crvene zvezde pre nekoliko dana – istakao je Kosanović.

Kapiten ove generacije ,,lala” Miloš Popović rekao je za ,,Sportsku centralu” da do kraja sezone želi sa svojim saigračima da podigne titulu prvaka u kategoriji kadeta, te da potom eventualno krene na pripreme sa prvim timom.

Zahvalio bih se upravi kluba na poverenju, u sopstveno ime i u ime saigrača. Ovo je nešto o čemu smo svi sanjali i ovo će nam biti samo motiv da nastavimo dalje da radimo, kao i da osvojimo titulu u Kadetskoj ligi na kraju sezone. Nadam se da ću uspeti da odem na pripreme sa prvim timom na leto, ali videćemo kako će se stvari odvijati – kazao je Popović za ,,Sportsku centralu”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZE U BEOGRAD: PAO oslabljen u naredne dve utakmice?

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su na 1-1 u plej-of seriji Evrolige protiv Makabija. Serija se sada seli na dve utakmice...

POVEZANE OBJAVE