Evroliga se oprostila od Beograda za ovu sezonu, a Lojd vodio Zvezdu do 10. pobede

Crvena zvezda – Makabi Tel Aviv 76:64 (15:21, 18:13, 20:11, 23:19)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi u poslednjoj evroligaškoj utakmici u Beogradu u ovoj sezoni. Mnogo bolja igra u drugom poluvremenu i ponovo sjajni Lojd doneli su beogradskom klubu 10. evroligašku pobedu u sezoni.

Lojd i Hol su postigli prvih 6 poena za crveno-bele, koji su posle dva minuta vodili sa 6:0. Makabi je reagovao serijom od 7 uzastopnih poena za prvo vođstvo na meču, a tu se nije zaustavio pa je u poslednjem minutu imao osam poena prednosti (21:13).

Do kraja prvog perioda Lojd je pogodio dva slobodna bacanja i posle prvih 10 minuta košarke bilo je 21:15 za goste. Početak druge četvrtine nije mnogo obećavao za Crvenu zvezdu, Makabi je prvi put došao do dvocifrene razlike, ali su crveno-beli uspeli da se probude i priđu na 4 poena minusa. Serija je bila kratkog daha, “ponos Izraela” je ponovo uspostavio kontrolu i na polovini druge četvrtine vodio sa 32:23. U preostalih 5 minuta samo je Žižić postigao jedan koš za Makabi, a igrači Dejana Radonjića na odmor otišli samo sa poenom zaostatka (33:34).

Zvezda je sjajno otvorila drugo poluvreme i za pet minuta serijom od 14:5 povela sa 48:39. Sredinom četvrte četvrtine domaćin je poveo sa 61:48, ali je Makabi za nepuna dva minuta uspeo da prepolovi razliku i četiri minuta pre kraja na semaforu je stajalo 63:57.

Crveno-beli su imali odgovor, trojke su pogodili Simonović i Dobrić, a nakon koša Noka dva minuta pre kraja prednost je ponovo bila dvocifrena (71:61). Do kraja meča neizvesnosti nije bilo, a Zvezda je stigla do svoje desete pobede u sezoni.

Lojd je bio najefikasniji kod crveno-belih sa 21 poenom, 7 skokova i 4 asistencije, Dobrić je postigao 13, Davidovac 11, a Noko 10 poena. Kod Makabija Dorsi je bio najefikasniji sa 14 poena, Brajant je ubacio dva poena manje, a dvocifren je bio i Žižić sa 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE