Grbović: Ili da se suprotstavimo crnogorsko-hrvatskom lobiju ili da istupimo iz lige, Savićevim dolaskom nestali klanovi u Partizanu

Legendarni košarkaš Partizana, Goran Grbović, prokomentarisao je aktuelni trenutak večitih rivala i oštro kritikovao poziciju srpskih klubova u ABA ligi.

Grbović je rekao da srpski klubovi moraju da se suprotstave hrvatskom i crnogorskom lobiju.

Naša liga, domaća, stagnira, dok ABA liga bez srpskih klubova, ako izuzmemo Megu, ne može da opstane. Mi jednostavno dozvoljavamo da nam crnogorski i hrvatski lobi kroji ligu koja je naša, pa mi je finansiramo i držimo je živom, a oni nam kroje. To jednostavno ne smemo da dozvolimo. Moramo ili da se suprotstavimo ili da jednostavno istupimo iz regionalnog takmičenja i okrenemo se jačanju domaćoj KLS. Ako se desi ova druga opcija to bi bio kraj ABA lige, rekao je Grbović za Informer.

Uveren sam da i iz KLS naši klubovi mogu u Evropu. Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu hoće da nas sasluša. Ako se odlučimo za našu ligu, onda treba sa njim da se razgovara i da se nađe dogovor za srpskog predstavnika. Jedini problem je što se našoj struci više ne veruje. To je tužno. Upropastili smo košarku, i to nije slučaj samo poslednjih godinu dana, već unazad nekoliko sezona. Ako se nešto ne uradi biće sve gore. Košarka nam tone, ako sačekamo da potone koštaće nas mnogo više nego da pokušamo sada da se trgnemo.

U Partizanu se dolaskom Zorana Savića određene stvari menjaju.

Partizan nije u poziciji za plej-of, ali dolaskom Savića ekipa se budi. Dešvaju se pozitivne promene, ali to i dalje nije to. Potrebno je ozbiljno resetovanje ekipe. Mora da se napravi dobra baza domaćih igrača oko kojih će igrati stranci. Sa dolaskom Savića u ekipi nema više klanova, jednostavno je drugačije. Trinkijeri je bio dobar trener, iako loš čovek, i pravio je ekipu po svojoj meri. Ponavljam opet, Partizanu je potreban ozbiljan reset. Nije to problem, resetovani smo mi kroz istoriju mnogo puta. Domaći igrači su budućnost i to moramo da shvatimo.

Sa druge strane, povratak Dejana Radonjića je odlična stvar za Crvenu zvezdu.

Zvezda je ove sezone u Evroligi imala 7 ili 8 izgubljenih utakmica na jednu loptu. Nije dovoljno da imaš samo kompaktan tim, već moraš imati i sreće. Obradović je fantastičan trener, imao je hemiju u ekipi, ali je falila sreća, pa je jednostavno moralo da dođe do rastanka. Povratak Dejana Radonjića u Zvezdu je velika stvar, on je jako precizan i vredan trener. Imao je gust kalendar, međutim sada je akcenat na ABA ligi i siguno da će postići željenu formu za završnicu. Na dobrom su putu, za razliku od Partizana, Zvezda ima domaćih igrača koji igraju. Videli ste, u jednom trenutku Zvezda počinje meč sa 4 domaća igrača i sa jednim strancem, što je odlična stvar, zaključio je Grbović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE