Lučić heroj Minhena: Slobodna bacanja za vođstvo i blokada na Lovernju za pobedu i četvrtfinale [VIDEO]

Bajern iz Minhena je postao prvi nemački klub koji je izborio plasman u plej-of Evrolige.

U uzbudljivoj utakmici bavarski klub je savladao Žalgiris, a ključnu ulogu u trijumfu imao je Vladimir Lučić. Srpski reprezentativac je najpre pogodio oba slobodna bacanja posle faula Lovernja, da bi na suprotnoj strani izblokirao bivšeg kapitena Partizana i direktno doneo pobedu Bajernu. Lučić je bio najefikasniji kod Bajerna sa 13 poena, Rejnolds je postigao 12, a Vajler-Bab 11 poena. Kod Žalgirisa Vokap je postigao 16, a Hejns i Lovernj po 12 poena.

U dve utakmice viđen je produžetak. Anadolu Efes je i u regularnom toku bio bliži pobedi, ali je Luka Vildoza bio brži od sirene i pogodio trojku za dodatnih 5 minuta košarke. Efes je produžetak otvorio sa dve trojke i do kraja meča više nije ispuštao prednost. Šejn Larkin je ubacio 30 poena i sa indeksom 30 bio MVP meča, pratio ga je Simon sa 21 poenom, dok je Micić postigao 16 uz 4 skoka i 5 asistencija. Polonara je predvodio Baskoniju sa 23 poena, a Gidraitis je postigao 21.

Produžetak je viđen i u Atini, gde je Panatinaikos nadoknadio 20 poena minusa u duelu sa Olimpijom iz Milana. Koš za produžetak postigao je Hezonja, a u dodatnih pet minuta neizvesnosti nije bilo pošto je Panatinaikos imao i dvocifrenu prednost minut i po pre kraja. Hezonja je bio najefikasniji sa 17 poena, poen manje ubacio je Bentil, dok su Papajanis i Papapetru postigli po 14. Nemanja Nedović je igrao 11 minuta i postigao 3 poena. Kod gostiju najbolji je bio Vladimir Micov sa 15 poena.

Bajern – Žalgiris 71:70
Panatinaikos – Olimpija Milano 86:83 (70:70)
Baskonija – Anadolu Efes 101:111 (92:92)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović: Nadam se i da će nam naši navijači pružiti podršku u Laktašima

U okviru četvrtfinala ABA lige, košarkaše Partizana očekuje drugi meč protiv ekipe Igokee u Laktašima. Ukoliko crno-beli dođu do pobede,...

POVEZANE OBJAVE