Kako sprečiti ponavljanje “slučaja Obradović”: Radimo na tome, imamo 120 sudija i ne možemo da iskontrolišemo šta će da uradi svaki od njih

Srđan Obradović je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od 15 meseci, a prvi čovek Sudijske komisije Milan Karadžić složio se da je ovo velika mrlja za srpski fudbal.

Obradović je radio kao posmatrač suđenja, a Karadžić je najavio da će postupiti u skladu sa odlukama državnih organa.

Vrlo brzo ćemo reagovati u skladu sa pravilima i propisima, i u skladu sa odlukama državnih organa. To je to, vrlo brzo ćemo reagovati, preduzećemo sve zakonske mere. U svakom slučaju biće suspendovan, donećemo odluku na Izvršnom odboru, ali moram reći i to da se slažem da je ovo mrlja na naš rad i suđenje, i za srpski fudbal. Mogu samo da kažem da se mi borimo za regularnost takmičenja i da sezonu privedemo kraju na najbolji mogući način, rekao je Karadžić za “Telegraf”.

Mi na listi imamo 120 sudija, dugi niz godina svako od njih ima svoju odgovornost, svako od njih mora da bude svestan svojih odluka, i mi ne možemo da da iskontrolišemo šta radi ili šta će da uradi svaki od njih.

VAR se nameće kao jedno od rešenja da bi se izbegao neki novi slučaj Obradović u budućnosti.

Zato i radimo intenzivo na uvođenju VAR tehnologije. Krenuli smo konačno sa time, obuke sudija su uveliko u toku, obišli smo sve stadione, imamo odličnu saradnju sa Arenom i Telekomom. Znate i sami, korišćenje ovakve tehnologije je komplikovan proces, multiproces u kojem svi imamo svoje uloge. Sudije su samo jedan segment, tu su i optičke veze i ostale stvari koje moraju biti dovedene do savršenstva pre starta naredne sezone.

Karadžić je zatražio i podršku javnosti u finišu sezone uz uverenje da će sudije pokazati da su najbolje.

Mogu samo da kažem da će momci, naše sudije, nastaviti dobro i kvalitetno da sude, da rade najbolje što znaju i umeju. U tom smislu, tražim i podršku medija da imamo jedan pozitivan ambijent. Uveren sam da će naše najbolje sudije do kraja obaviti posao na najbolji mogući način i da će oni koji igraju pokazati između sebe ko je bolji na terenu, a da neće presuditi neka sudijska greška. Verujem da će sudije pokazati da su najbolje, zaključio je Karadžić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE BITI PRED MEDIJIMA: Trener Minesote odsutan na konferenciji pred polufinale sa Denverom?

Košarkaši Minesote i Denvera prvi su poznati polufinalni par bilo koje od dve konferencije NBA lige. Aktuelni šampioni Nagetsi eliminisali...

POVEZANE OBJAVE