Lalatović: Obaramo sve rekorde, lepo je danas biti uz Vojvodinu

Trener Vojvodine Nenad Lalatović pohvalio je svoju ekipu nakon novog trijumfa i poželeo Novom Pazaru da opstane u Super ligi Srbije.

„Stara dama“ danas je pobedila Novi Pazar rezultatom 1:0, golom Momčila Mrkaića i tako se učvrstila na trećoj poziciji na tabeli Super lige Srbije.

– Prvo bih od sveg srca poželeo Novom Pazaru da ostane u ligi. Oduvek sam govorio da je meni Novi Pazar jedan od najomiljenijih klubova u Super ligi. Imaju fenomenalne navijače i više puta sam ponovio da je lepo biti trener Novog Pazara, publika je zaista njima uvek 12. igrač. Nadam se da će se Novi Pazar stabilizovati, smatram da taj grad i klub zaslužuju da budu u vrhu Super lige i da će se naredne godine boriti za ulazak u Evropu – rekao je Lalatović.

On je podsetio koliko je njegovom timu uvek bilo teško u prvoj utakmici posle reprezentativne pauze.

– Nama je uvek nekako teško da se vratimo posle te reprezentativne pauze. Osetio se i umor, ali i da nam fale i Čović i Topić i Vukadinović, oni su među našim najboljim igračima. Novi Pazar je sa druge strane bio opasan, dobro su otvorili utakmicu i opet dokazali da su najopasniji iz te brze tranzicije iz odbrane u napad. Ulaskom Mrkaića dobili smo tu dubinu i igru u skoku. Mrkaić je lepo iskoristio šansu, postigao je sjajan pogodak. Kada se sve sabere i oduzme, bili smo bolji za taj jedan gol. Ponosan sam na svoj tim, čuvamo to treće mesto, čekamo rivala u polufinalu Kupa Srbije, obaramo sve rekorde i lepo je danas biti navijač, trener i igrač Vojvodine. Ono što su svi od nas očekivali, mi smo to i ostvarili – istakao je Lalatović.

Trener „stare  dame“ dodao je da se nada da će njegov tim uskoro biti kompletan, te obrazložio zbog čega je danas morao i da rotira na pojedinim pozicijama.

– Saničanin je igrao za reprezentaciju, Topić se polako vraća u pravu formu, Maksimović je danas odigrao fenomenalno i njega bih posebno izdvojio sa današnje utakmice. Takođe, dvoumio sam se oko Đorđevića, koji je rovit i vratio se posle povrede. Ne smemo da se opuštamo, nema lakih protivnika, naročito u ovom trenutku nije lako motivisati igrače kada imamo veliku razliku, dok se naši rivali bore za opstanak. Kada na to dodamo i nekoliko povreda, onda se oseti da nam nedostaje veći broj igrača u rotaciji. Nadam se da će se Čović što pre oporaviti, danas je Vukadinović prvi put trenirao posle mesec dana, i da ćemo biti svi na okupu za polufinale Kupa Srbije – zaključio je Nenad Lalatović.

Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nakon Duljaja, stručni štab Partizana napustio još jedan član generacije koja je igrala Ligu šampiona

Nakon godinu dana provedenih na mestu trenera Partizana, nedavno su se iz kluba zahvalili na saradnji Igoru Duljaju. On...

POVEZANE OBJAVE