Lalatović pogodio sa izmenom, Mrkaić doneo tri boda Vojvodini

Vojvodina – Novi Pazar 1:0
66′ Mrkaić

Fudbaleri Vojvodine savladali su Novi Pazar sa 1:0 na stadionu ,,Karađorđe” u okviru 29. kola Super lige Srbije.

Izabranici Nenada Lalazovića nisu bili dominantniji rival na ovom susretu, ali su, kao i mnogo puta do sada ove sezone, za nijansu bili bolji, što im je obezbedilo nova tri boda po povratku sa reprezentativne pauze.

Pazarci su poznati kao ekipa koja mnogo bolje igra na svom terenu, ali u ovaj meč ušli su mnogo sigurnije od svog domaćina. U petom minutu je pogrešio Slavko Bralić na tridesetak metara od svog gola i poklonio loptu Almiru Aganspahiću, a ovaj istrčao do kraja i šutirao u Vukliša koji nije najsigurnije reagovao, te mu se lopta izmigoljila iz ruku do stative. Gosti su dobili samo korner iz ove sjajne šanse.

Ekipa Davora Berbera šansu je tražila iz kontri i imali su nekoliko opasnih situacija, dok Vojvodina nije najbolje izgledala na terenu, posebno u veznom redu. Kasnije su se konsolidovali.

Do prve šanse na utakmici, Novosađani su stigli posle 20 minuta igre, kada je Zukić glavom šutirao sa nekoliko metara, ali je Drobnjak refleksno intervenisao.

Nije ovo bila utakmica u kojoj se mogao videti lepršav fudbal, ali se u drugom delu igralo nešto otvorenije na obe strane. Lalatović je na pauzi reagovao ubacivši u igru Đorđevića i Mrkaića, a u 66. minutu visoki napadač mu je uzvratio golom. Centrirao je sa desne strane Andrić, a Mrkaić se našao ispred golmana Drobnjaka i temenom poslao loptu u mrežu. Sve se to dešavalo dok je Novi Pazar imao igrača manje, pošto se povredio Delimeđac nekoliko trenutaka pre gola.

Pre toga je Novi Pazar imao sjajnu šansu, ali je Vukliš posle nespretne intervencije ipak uspeo da interveniše pre Delimeđca, a u istom trenutku ga i povredi.

U nastavku igre manjkalo je pravih prilika na oba kraja terena i rezultat od 66. minuta se ispostavio kao konačan.

Ovom pobedom, Vojvodina je došla do 60. boda i tako ostaju na trećoj poziciji sa pet bodova više od Čukaričkog. S druge strane, Novi Pazar je 14. sa 33 boda i čeka ih nastavak borbe za opstanak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos posle Mege govorio o selidbi u Pionir za finale

Košarkaši Crvene zvezde su ubedeljivo započeli plej-of seriju protiv Mege i došli do vođstva 1-0. Janis Sferopulos je bio zadovoljan...

POVEZANE OBJAVE