Stanojević: Šta mi znači da igramo derbi, ako ne pobedimo prethodnu utakmicu

Vrlo važna nedelja je pred igračima Partizana, a pre 164. večitog derbija koji je na programu u sredu crno-bele očekuje duel sa Metalcem.

Trener Aleksandar Stanojević je podsetio da su uvek najteže utakmice pre i posle derbija.

Najteže su utakmice pre i posle derbija, imali smo tu situaciju kad smo pre derbija remizirali sa Metalcem, a posle derbija izgubili od Radničkog. Šta mi znači da igramo derbi, ako ne pobedimo prethodnu utakmicu i ja se nadam da ćemo biti pravi. U dobroj smo formi bili do sada, ali forma je varljiva. Poštujem Metalac, imaju dosta igrača iz škole Partizana, kao i trenera. Igraju na dostojanstven način, respektuju svoj bivši klub, ali igraju za sebe i uvek pružaju maksimum, rekao je Stanojević.

On je podsetio da do duela sa Crvenom zvezdom ima dovoljno vremena i da neće čuvati igrače specijalno za derbi.

Ako pričamo o večitom derbiju, imaćemo četiri dana i nema potrebe da odmaramo igrače. Međutim, želim da izvedem najsvežiji tim posle reprezentativne pauze i to je jedini razlog zbog kojeg ću kombinovati. Natha i Asana još nisam video, Natho je igrao tri utakmice za kratko vreme. Sigurno su svi umorni, Crna Gora je takođe imala paklen raspored. Videćemo kakva je situacija na današnjem treningu.

O fudbalerima Metalca i treneru Žarku Lazetiću samo lepe reči.

Meč sa Metalcem je posebna priča, nećemo kalkulisati, bitno nam je da ostvarimo dobar rezultat. Lazetić je sad već spreman da preuzme Partizan, ako je neophodno. Metalac uvek želi da kroz igru ostvari rezultat, njegov personaliti je izvanredan, način na koji funkcioniše u Metalcu ga preporučuje Partizanu.

Stanojević se osvrnuo i na situaciju oko Žan-Kristofa Bajbeka.

On ima specifičnu situaciju, često je povređen. Iako su to bezazlene stvari, skreću mu fokus sa onoga što je bitno, ali to su neke stvari na koje ne možete da utičete, zaključio je trener crno-belih.

Meč u Humskoj na programu je u subotu od 19 časova i 5 minuta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE