I Metal(ac) se istopio u Humskoj, Partizan osokoljen pred derbi (VIDEO)

Partizan – Metalac 3:0(1:0)Suma 44′(p), Jojić 54′, L. Marković 59′
 Partizan je vezao 17. pobedu u prvenstvu, čak 19. u nizu, kada se doda i Kup, pa sa dosta optimizma može da čeka derbi sezone sa Crvenom zvezdom koji je na programu u sredu na našem najvećem stadionu. Metalac je bio samo još jedan protivnik u nizu koga je tim Aleksandra Stanojevića ubedljivo pobedio, a crno-beli su na poslednjih devet mečeva postigli 32 gola, dok su primili samo jedan, i to od Zlatibora. Recimo još da se mreža vicešampiona Srbije, u tih 19 mečeva koje su rešili u svoju korist, zatresla ukupno samo tri puta. Ekipa iz Gornjeg Milanovca je jedna od onih koja nije uspela da zameni ” nulu” na semaforu iza imena svog kluba. Na kraju, Partizan – Metalac 3:0.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović(od 65′ Urošević), Zdjelar(od 61′ Šćekić), Jojić, Jović(od 46′ Asano), Suma(od 65′ Pavlović) L. Marković(od 61′ Stevanović), Holender
Metalac: Puletić – Vlalukin, Rogač, Pecelj(od 59′ Grbović), Vasiljević(od 72′ Milićević), Krajišnik, Cvetković, Maksimović(od 59′ Jokić), Zoćević(od 59′ Kokir), Mlađović, Katanić(od 72′ Luković)

  Poštedeo je Aleksandar Stanojević dodatnih napora Takumu Asana, Bibrasa Natha, Aleksandra Šćekića i Igora Vujačića, koji su imali reprezentativne obaveze i naputovali su se u prethodne dve sedmice, pa ih je ostavio na klupi. Ipak, formacija crno-belih nije se pormenila, Vujačića je odmenio iskusni Ostojić, Natha – Suma, a Japanca mladi Jović.    

Početak je bio spor, malo zbog vremena i terena, a malo i zbog izgubljenog ritma posle dvosedmične pauze. Prvu priliku, i to kolosalnu, videli smo u 8. minutu. Suma je proigrao Lazara Markovića, ovaj oklevao sa udarcem pa je izblokiran, a Gvinejac odbijenu loptu nije uspeo da smesti u mrežu, pošto se na njenom putu isprečio Mlađović. Malo kasnije solidan udarac glavo Miljkovića, ali on ipak nije centarfor. Na isteku 15. minuta mreža Metalca se zatresla, ali je gol Lazara Markovića opravdano poništen. Krivica je na Holenderu, koji umesto da sam postigne gol, odlučuje da uposli saigrača koji je u nedozvoljenoj poziciji.    Usledio je period nešto slabije igre Partizana, a gosti su to iskoristili i dva puta zapretili Stojkoviću. Opasnije je bio drugi pokušaj, kada je iskusni golman morao loptu da prebaci preko prečke u korner, posle udarca sa distance Krajišnika. Još jednom je Holender, čina name, spasio goste vođstva Partizana. Marković je parabolom prebacio loptu na drugu stativu, tu ju je čekao Jović, ali je mađarski reprezentativac odlučio da pokuša ”makazicama” i omeo mladog kolegu.   

Finiš je u potpunosti pripao domaćima. Prvo je opalio Jović, a onda se sudija Grujić nije oglasnio posle prekršaja nad Holenderom u kaznenom prostoru. Burno su protestovali fudbaleri Partizana, a najagresivniji je bio Lazar Marković, koji je zbog toga ”nagrađen” kartonom. Nije Grujić pokazao na belu tačku u tom 42. minutu, ali jeste samo minut kasnije. Opet je Marković ukrao loptu defanzivcima Metalca, stuštio se ka golu, a posle centrašuta pokosio ga je Mlađović.      

Pošto Natho nje na terenu, loptu je na ”kreč” postavio Suma i Partizan je poveo. Istina, golamn Puletić je zakačio loptu, ali je udarac bio jak i nije uspeo da spreči pogodak. Pred odlazak na odmor pogrešio je golman gostiju, kratko je dodao loptu, a to umalo da iskoristi Holender. Mogao je Metalac da bude nokautoran u par minuta pred poluvreme.     Za Takumu Asana umor ne postoji kao kategorija. Japanac je na poluvremenu zamenio Jovića i pokazao da mu put od skoro 10 hiljada kilometara ne znači ništa. Crno-beli su rešili da što pre uvećaju prednost, ne želeći ništa da rizikuju pred ”večiti” derbi u sredu. Mogao je Suma mnogo bolje od udarca u ruke Puletića u 51. minutu, ali je saigrača ispravio Miloš Jojić tri minuta docnije. Oduzeo je Partizanov vezista loptu Zoćeviću, povukao je par koraka, i onda plasirao u desni ugao Puletićevog gola, 2:0 u 54. minutu.     

Taman je Žarko Lazetić spremio trostuku izmenu, nadajući se da se još nešto može učiniti u ovom meču, Partizan je dao treći gol. Miljković je odličnom povratnom loptom pronašao Lazara Markovića, a ovaj, ne časeći ni časa, prosledio je u mrežu Puletića, 3:0 u 59. minutu. Odmah zatim Stanojević je izvršio i preostale četiri izmene, doduše dve po dve, ali je bilo jasno da je ovde pobednik odlučen.     

Timu iz Gornjeg Milanovca, koji je jesenas otkinuo dva boda crno-belima, ostalo je da pokuša da popravi utisak, u igru su ušla još dva vrlo mlada fudbalera, Luković i Milićević i očigledno je da Lazetić ima plan po kome treba Metalac da se ponaša. Tempo je, razumljivo, pao, ali je Holender mogao da se upiše u strelce u 74. minutu, kada je u padu neprecizno tukao. Nije uspeo ni Asano, iz jedne poluprilike, nešto kasnije, i to je uglavnom bilo sve što se ovog meča tiče. Nova ubedljiva pobeda Partizana, kao uvertira za okršaj sa liderom u narednom kolu. Crno-beli zaostaju devet bodova ua Zvezdom, dok je Metalac na 10. mestu sa 38 bodova, koliko ima i Radnički na devetom.           

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE