Kostićevi centaršutevi vode Ajntraht u Ligu šampiona, Vofsburg i Leverkuzen slavili, remi u derbiju začelja [VIDEO]

U očekivanju velikog derbija u Lajpcigu, u kome domaća istoimena ekipa igra sa liderom i aktuelnim šampionom Bajernom, odigrano je prvih pet utakmica 27. kola nemačke Bundeslige.

    Da nije meča u Lajpcigu, derbi kola bio bi, bez svake sumnje, duel u Dortmundu. Borusija je dočekala četvrtoplasirani Ajntraht koji im je bežao četiri boda. Te dve ekipe konkurenti su za plasman u Ligu šampiona, ali je posle pobede ”orlova” mnogo toga jasnije. Veliki trijumf ostvario je Ajntraht na ”Signal Iduna parku”, prvi posle 11 godina, i tako je ”milionerima” odmakao na sedam bodova razlike, sedam kola pre kraja prvenstva. Gosti su poveli u 11. minutu, odlično je centrirao Filip Kostić, Šulc se rvao na ivici petrca sa Silvom, nije gledao u loptu koja ga je pogodila u glavu, i u visokom luku se spustila u mrežu njegovog tima. Borusija je izjednačila u poslednjem minutu prvog poluvremena, a strelac je bio iskusni Mac Humels. Mnogo je prilika bilo u nastavku, Ajntrahtu je poništen jedan gol, ali su gosti ipak uspeli da pobede. U 87. minutu Luka Jović se izborio za loptu, ona je stigla do Kostića na levoj strani, usledio je još jedan teledirigovani centaršut Kragujevčanina koji je na drugoj stativi sačekao Andre Silva i postigao svoj 22. gol u prvenstvu, sigurno i najvažniji do sada. Oba srpska reprezentativca igrala su svih 90 minuta za Ajntraht. 

  Bajer je u Leverkuzenu pobedio poslednjeplasirani Šalke i sustigao Borusiju po broju bodova. ”Farmaceuti” su poveli golom Lukasa Alarija sredinom prvog dela, prednost je duplirao rezervista Patrik Šik, a počasni gol za goste postigao je iskusni Klas-Jan Huntelar. Holanđanin se u januaru vratio u Šalke da pokuša da mu pomogne da izbori opstanak, međutim, zbog povrede je odigrao samo 30-tak minuta do duela u Leverkuzenu. Na svom prvom meču u kome je bio starter, postigao je gol, a jedan mu je i poništen. Mala je to uteha za ekipu iz Gelzenkirhena koja će naredne sezone igrati u Cvajti. 

  Važan meč u borbi za opstanak odigran je u Majncu. I domaćin i Arminija, grčevito se bore da ne prave društo Šalkeu, a posle ovog meča zadovoljni mogu da budu gosti iz Bilefelda. Majc je poveo sa bele tačke u 56. minutu preko Brosinskog, ali je gost stigao do boda petanestak minuta pre kraja. Majnc je 14. sa 25 bodova, dok je Arminija na 17. mestu sa dva manje, pa je sve još uvek otvoreno. Jedna gol bio je dovoljan ”vukovima” da pobede Keln i učvrste se na trećem mestu na tabeli. Volfsburg je sve bliđe plasmanu u Ligu šampiona, a strelac odluke u meču sa ”jarčevima” bio je Josip Brekalo u 69. minutu. Keln je i dalje u opasnoj zoni i trenutno je na mestu koje vodi u baraž za opstanak. Utakmica bez rezultatskog značaja igrana je u Augzburgu, a domaći tim je savladao Hofenhajm i tako, rekli bismo, rešio sve dileme oko svog statusa bundeligaša i za narednu sezonu.

Dortmund – Ajntraht 1:2(1:1)
Humels 45′ – Šulc 11′(ag), Silva 87′

Leverkuzen – Šalke 2:1(1:0)
L. Alario 26′, Šik 72′ – Huntelar 81′

Augzburg – Hofenhajm 2:1(2:0)
Vargas 8′, Han 23′ – Skov 86′

Majnc – Arminija 1:1(0:0)
Brosinski 56′(p) – Voglsamer 76′

Volfsburg – Keln 1:0(0:0)
Brekalo 69′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE