Makarić prvi radnik Radnika, Javor se zaljuljao, važan trijumf Inđije

Odigrane su još tri utakmice 29. kola Ling Long Superlige Srbije.


Inđija je minimalnim rezultatom slavila protiv Rada i sačuvala šanse da i naredne sezone igra u eliti. Opet je čovek odluke bio Nebojša Bastajić, kao i u prethodnom trijumfu ovog tima nad Novim Pazarom. Bastajić je golmana Rada Kahrimana prevario u 63. minutu meča. Rad je ostao na 30 bodova, Inšija imajedan manje, ali su oba tima još uvek u zoni ispadanja.


Surduličani ponovo slave Milana Makarića. Sjajni strelac postigao je oba gola za Radnik, prvi sa bele tačke u 57. minutu, a drugi samo dva minuta docnije, čime je stigao do 19. pogotka u ovogodišnjem prvenstvu. Najbolji je strelac lige, sa tri gola više od Partizanovog Japanca Takume Asana. Čajetinci su smanili lepim golom rezerviste Nemanje Krstića u 82. minutu, imali su jednu priliku i za poravnanje, ali su bodovi ostali domaćinu koji je i dalje na deobi petog mesta.


Veliki kiks napravio je Javor, bod iz Ivanjece odnela je otpisana Bačka. Gosti su poveli golom Marka Pantića u 4. minutu, bio je to fantastičan pogodak sa gotovo polovine terena, a izjednačio je tek u 76. minutu Luka Luković i to iz penala. Isti fudbaler mogao je da donese tri boda Javoru u sudijskoj nadoknadi, ali nije uspeo da zatrese mrežu gostju iz dva pokušaja. Javor je sada 13. sa 34 boda, samo četiri više od prvog tima ispod crte, a Bačka je i dalje ubedljivo poslednja sa samo 16 bodova.

Inđija – Rad 1:0 (0:0)
Bastajić 63′

Radnik – Zlatibor 2:1 (0:0)
Makarić 57′(p),59′ – Krstić 82′

Javor – Bačka 1:1 (0:1)
76′ Luković – 4′ Pantić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE