Zagrevanje pred derbi: Zvezda ubedljiva pod Bagdalom za produžetak niza [VIDEO]

Napredak – Crvena zvezda 1:4 (0:2)
73′ Milunović – 21′ Katai (p), 25′ Falćineli, 71′ Ben, 76′ Pavkov

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Napredak u Kruševcu sa 4:1 u 29. kolu Super lige Srbije.

Bez većih problema, crveno-beli su uspeli da upišu i 17. uzastopnu pobedu u prvenstvu i u dobrom raspoloženju dočeka derbi sa Partizanom.

Na teškom terenu u Kruševcu, po jakoj kiši, izabranici Dejana Stankovića očekivano su imali inicijativu na startu ovog duela, ali bez konkretnijih prilika u prvih 20 minuta. Izdvaja se udarac Gavrića glavom posle ubačene lopte Gobeljića.

Potom je usledio pokušaj Gajića sa suprotne strane da centrira, lopta je iz neposredne blizine pogodila Sprema u predelu ruke, a sudija Jovan Šegrt je odmah pokazao na belu tačku. Ostaje nejasno da li je jedan od najboljih igrača Kruševljana igrao ramenom ili pak nedozvoljenim delom ruke. Jedanaesterac je u gol pretvorio Aleksandar Katai šutirajući po sredini gola.

Već u narednom napadu gostiju, Mirko Ivanić se odvažio da šutira sa distance. Bila je to nezgodna lopta za Živkovića, koji je paradom odbranio taj udarac, ali je na odbitak natrčao Dijego Falćineli i spretno sproveo loptu kraj čuvara mreže Napretka.

Nije bilo previše uzbuđenja do kraja prvog dela meča, osim što je kiša padala sve jače u pod Bagdalom. Priliku da poveća prednost Crvene zvezde, imao je Mirko Ivanić u drugom minutu nastavka duela, kada ga je Ben divno spojio sa golom, ali je gađao pored Žikovića i njegovog okvira.

Prvi udarac ka Borjanovom golu, Napredak je uputio u 57. minutu preko Miloševa, i ta šansa je bila pokazatelj nešto otvorenije i hrabrije igre domaćina. Nisu imali velikog izbora igrači koje predodi Milan Đuričić, što je otvaralo prostora za napadače Zvezde.

Dvadeset minuta pre kraja, bilo je 0:3. Falko, koji je dobio priliku nešto ranije, izveo je slobodan udarac sa oko 25 metara od Živkovićevog gola. Lopta je pala pred čuvara mreže Napretka, ovaj je odbio, ali samo do Bena koji trese praznu mrežu.

Samo tri minuta kasnije, tresla se mreža i na drugoj strani. Centaršut sa desne strane uputio je Marinković, koji je prethodno dobrim prodorom izbacio svog rivala, a polu-volej uhvatio bivši igrač Crvene zvezde Luka Milunović i smanjuje rezultat. Besan je bio Milan Borjan na svoju odbranu, koja je posmatrala kako Milunović usamljen na desetak metara dolazi do gola. Sve se otvorilo tada i nekoliko minuta po svom ulasku u igru, gol postiže i Milan Pavkov, što mu je bio osmi pogodak u sezoni.

Tempo meča je nakon serije golova opao i svi su čekali da sudija Šegrt odsvira kraj duela koji je odavno bio rešen.

Zvezda je došla do 83. boda u ovoj sezoni, dok je Napredak 16. sa 29 bodova i poene za opstanak će morati da traže u narednim utakmicama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real napušta jedan od junaka prolaza rotiv Sitija, italijanski velikan krenuo po potpis

Real Madrid je uspešno prebrodio prolosezonskog "dželata" Mančester siti i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Jedan od junaka prolaska...

POVEZANE OBJAVE