Hrvat se prisetio dvomeča sa Partizanom: Dobio sam gastritis, takve utakmice neće biti više nikada

Nekadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama i bivši hrvatski reprezentativac, Silvio Marić, prisetio se nekih važnih utakmica iz njegove karijere i kao posebnu izdvojio onu sa Partizanom na stadionu u Humskoj.

Utakmica s Partizanom bila je priča za sebe. Prva utakmica velikih suparnika iz bivše države, relativno brzo nakon rata, stadion JNA u Beogradu, zaista nešto specifično. Mislim da takve utakmice više nikad neće biti. Imala je posebne emocije, konotacije. Iako nije bilo nijednog incidenta. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu. Ta je utakmica bila posebna jer imam utisak da smo mi bili mnogo više u nekom grču od njih. Nismo smeli da izgubimo. Ne da smo bili favoriti, nego smo bili bolja ekipa. I to se pokazalo u dve utakmice. Iako to ne znači ništa. Oni su u prvoj pobedili 1:0. Tada sam je promašio barem tri velike prilike, Mark Viduka isto. I zato smo izgubili, prisetio se Marić u razgovoru za T-portal.

Marić se pribojavao revanša u Zagrebu.

Neka im u Zagrebu, recimo, svira penal, onda moraš da postigneš tri gola. A to i nije baš jednostavno. Moglo je to da ode u drugom smeru, ali sreća da nije jer smo odigrali pravu utakmicu i bilo je fascinantno. Sećam se da nakon te prve utakmice zbog svih tih promašaja nisam spavao celu noć. Dobio sam i gastritis. Netipična nervoza. Ima utakmica u kojima pobediš, izgubiš, promašiš nešto i proživljavaš. Ali nakon te utakmice toliko sam se nervirao… Nisam mogao da dočekam revanš, nisam mogao da spavam sedam dana. Jedva sam čekao da probam da se iskupim i popravim ono što sam promašio, dodao je Marić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE