Mitar razbio maler, ali Trezege razbio Fulam, Murinjo opet prosuo kofu s mlekom (VIDEO)

Odigrane su još tri utakmice 30. kola engleske Premijer lige, a na sve tri viđene su goleade.     

Fulam je petanestak minuta bio van zone ispadanja, po prvi put od starta prvenstva, posle vodećeg gola Aleksandra Mitrovića na ”Vila parku” u Birmingemu, ali je sve upropastio u poslednjih petanest. Srpski golgeter bio je starter u timu, posle dužeg vremena, i još u prvih 45 minuta bio je latentna opasnost po gol domaćina. Strpljivo je čekao Mitrović svoju šansu i dočekao ju je posle sat vremena igre. Kardinalno je pogrešio Mings u pokušaju da vrati loptu golmanu, Mitrović je prvi došao do nje, zaobišao Martineza i lako je plasirao u mrežu. Bio je to prvi pogodak napadača Fulama u prvenstvu od sredine septembra, kada je u Lidsu bio dvostruki strelac.

Činilo se da će Fulam osvojiti tri velika boda u Birmingemu, ali je tada na scenu stupila odbrana ”kolibara”, koja je za samo petanestak minuta dozvolila domaćinu da postigne tri gola. Rezervista Trezege je za samo tri minuta, od 78. do 81. postigao dva gola, da bi konačan rezultat postavio Votkins, na dodavanje Traorea. Fulam je ostao isod crte, Njukasl mu beži tri boda i ima utakmicu manje, pa tim Skota Parkera očekuje teška i neizvesna borba u preostalom delu šampionata. Aston Vila je sa ova tri boda deveta na tabeli.   

Totenhem je nastavio da prosipa bodove i to ponovo u finišu meča kada su imali rezultatsku prednost. Njukasl je uzeo ”pevcima” bod u Londonu jesenas, a sada im je zagorčao život i na severu Engleske, na svom ”Sent Džejms parku”. Naravno, bodovi su bili neophodni i ”svrakama” koje se grčevito bore za opstanak u eliti, pa je pitanje koliko su i jedni i drugi zadovoljni podelom plena. Žoelinton je doveo domaćina u vođstvo golom u 23. minutu, ali je usledio žestok odgovor Harija Kejna koji je, za samo četiri minuta, od 30. do 34. sa dva gola preokrenuo rezultat. Bilo je mnogo šansi i u nastavku meča, posle jedne nerealizovane kontre gostiju, u kojoj je Kejn pogodio stativu, usledilo je izjednačnje. Na pravom mestu u kazenom prostoru gostiju našao se Džo Vilok i zakucao loptu iza leđa Lorisa, s tim da se ona od prečke odbila u mrežu. Totenhem je propustio priliku da se bodovno izjednači sa Čelsijem na četvrtom mestu, pa je sada na deobi petog mesta sa Liverpulom i Vest Hemom.   

Uzbudljiv meč odigran je u južnoj engleskoj luci. Barnli je u Sautemptonu vodio sa 2:0 posle 30 minuta igre, ali je na kraju ostao praznih šaka. U utakmici prepunoj šansi na obe strane, domaćin je slavio sa 3:2 i napravio ogroman korak ka opstanku. Barnli je ostao na 15. mestu sa 33 boda, dok su ”sveci” 13. sa tri boda više. 

Sautempton – Barnli 3:2(2:2) Armstrong 31′, Ings 42′, Redmond 66′ – Vud 12′(p), Vidra 28′
Njukasl – Totenhem 2:2 (1:2) Žoelinton 23′, Vilok 85′ – Kejn 30′,34′
Aston Vila – Fulam 3:1 (0:0) Trezege 78′,81′, Votkins 87′ – Mitrović 61′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE