Sjajan meč u Podgorici: Ivanović vodio Budućnost do novog trijumfa

Budućnost – Mega 92:79 (22:27, 25:16, 27:24, 18:12)

Košarkaši Budućnosti ostvarili su 18. pobedu ove sezone u ABA ligi i zadržali dobre šanse da osvoje prvo mesto u regularnom delu sezone.

U sjajnoj utakmici Podgoričani su savladali Megu koja je vodila u najvećem delu prvog poluvremena, ali su u nastavku igrači Dejana Milojevića odigrali znatno bolje i došli do osme uzastopne pobede u regionalnom takmičenju.

Mega je već u prvoj četvrtini stekla dvocifrenu razliku (21:10), a domaćin je tek u završnici prvog poluvremena uspeo da povede prvi put na utakmici. Nakon 20 minuta bilo je 47:43 za Budućnost, koja je u nastavku utakmice kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg trenutka. Mega više nije uspela da se vrati u meč, a u četvrtoj četvrtini prednost Budućnosti iznosila je i 20 poena.

MVP meča bio je Nikola Ivanović sa 20 poena, 6 asistencija i indeksom 31. Melvin Edžim je ubacio 15 poena, Džastin Kobs poen manje, dok je Popović postigao 13. Kod Mege sjajan je bio Petrušev koji je uz 28 poena imao 10 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Šansu je dobio i na najbolji način iskoristio Jović koji je postigao 15 poena, a dvocifren je bio i Matković sa 13 poena.

Budućnost nakon ovog trijumfa ima skor 18-3, baš kao i Crvena zvezda, dok je Mega doživela deseti poraz uz 14 pobeda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE