“Crvena zvezda dovela strance koji nisu garancija, Partizan imao probleme koji su van očiju javnosti”

Košarkaška sezona se polako privodi kraju. Crvena zvezda i posebno Partizan nisu bili na nivou očekivanja ove sezone, iako su ambicije bile visoke.

O učinku do sada govorio je Vladimir Kuzmanović koji ističe da je više očekivao od Saše Obradovića na klupi srpskog evroligaša.

Na samom početku sam, baš kao i dobar deo košarkaške javnosti, bio oduševljen dolaskom Saše Obradovića na mesto trenera Crvene Zvezde sa samo jednom nadom, da neće gomilati strane igrače. Mnogi misle da sam protiv stranaca u srpskoj košarci, ali nije tako. Nisam protiv kvalitetnijih stranaca od igrača koje domaći klubovi poseduju, kaže Kuzmanović za Meridianbet sport.

Kuzmanović smatra da stranci nisu bili na nivou takmičenja u kojima nastupa Crvena zvezda.

I sada kada imamo mogućnosti da napravimo analizu njihovog učinka, iako za to treba sačekati sam kraj sezone, možemo da govorimo o igračima koji više nisu tu. O Ročestiju, o Teriju, možda posebno o njemu jer ne verujem da je on igrač koji bi jedan klub iz B lige doveo u A, kamoli da donese neku prevagu u Evroligi, zatim o Kolomu i O’Brajantu. Da li bi Zvezda bila tu gde jeste da nije bilo njih? Vrlo moguće. Da li bi bila za nijansu bolja, ako ne u rezultatskom učinku, onda makar u pruženoj šansi igračima koji do skora nisu bili ni na klupi? Mislim da bi celokupan utisak bio bolji. Ovako mnogi smatraju da je ovo još jedna propuštena sezona u Evroligi.

U ABA ligi crveno-beli su favoriti.

Što se ABA lige tiče Zvezda je favorit godinama unazad. Budućnost će učiniti sve da se domogne prvog mesta i obezbedi prvu poziciju u regularnom delu lige. Ostali će svakako tražiti šansu i nekome pokvariti planove. Ovo je možda najneizvesnija liga do sada, ali ne smatram i da je najkvalitetnija, nego mi brzo zaboravljamo.

Partizan je posebno razočarao ove sezone.

Partizan je očigledno ušao sa nekim problemima koji su bili van očiju javnosti. Od samog starta je postojala neka tenzija koja se nije završila ni promenom trenera, ni promenom pojedinih igrača. Glavni argument za jako male promene u sastavu je bila činjenica da je u prekinutoj sezoni Partizan pružao dobre partije i da je uskraćen za mogućnost da se domogne Evrolige. Evidentno je da su problemi bili dublji, da se na sve odrazio odlazak Trinkijerija, da hemija u ekipi od samog starta nije bila prepoznatljiva za Partizan što je na kraju rezultiralo najlošijim sezonom u poslednjih 30 godina.

Nije Kuzmanović u potpunosti zadvoljan ni kako je Partizan pristupio promeni filozofije i okretanju mladim igračima.

– Iznuđen zaokret ka mladim igračima je pokušaj da se ublaže loši rezultati, ali samim tim što to nije planski i sistematično urađeno govori da će biti kratkog daha. Do kraja sezone Partizan se bori za ponos i verujem da će svakako učiniti sve da poprave utisak i nekome od prvih pet ekipa, pokvare račune, završio je Kuzmanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU JE: Zidan se vraća!

Legendarni fudbaler Zinedin Zidan na pragu je preuzimanja minhenskog Bajerna, prenosi "Mundo Deportivo". Kao glavni kandidati za naslednika Tomasa...

POVEZANE OBJAVE